- Publicitate -

Simona Dolniceanu (Partidul România în Acțiune), candidat la Primăria Ploiești: „Eu pot, din prima zi de mandat, să mă apuc de treabă”

Data:

Partidul România în Acțiune și-a prezentat, luni, candidatul la Primăria Ploiești. Este vorba despre Simona Dolniceanu, director executiv al Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești. Anunțul a reprezentat o adevărată surpriză pe scena politică.

- Publicitate -

Președintele Partidului România în Acțiune, Mihai Apostolache, a anunțat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că „Ploieștiul, în opinia noastră, are nevoie de un profesionist în fruntea sa, un om care să cunoască sistemul administrației locale și care să-l reașeze pe baze solide. Un om care să acționeze din primul moment al mandatului de primar, pentru căă Ploieștiul nu mai poate aștepta”.

Candidatul-surpriză anunțat pentru funcția de primar este Simona Dolniceanu, director executiv al Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești.

„Vin cu o expertiză de peste 23 de ani în administrație. V-am arătat ce pot face ca șef de instituție. Sunt 14 ani în care am construit într-o instituție și am o machetă de proiecte realizate, iar managementul pe care l-am folosit pentru această machetă o pot folosi la nivel macro în funcția de primar.

- Publicitate -

Eu pot, din prima zi de mandat, să mă apuc de treabă. Nu am nevoie să stau să învăț, nu am nevoie de ani pierduți în învățat, pe administrație, pe management, pentru că chiar știu ce am de făcut”, a susținut Simona Dolniceanu, candidatul Partidului România în Acțiune la Primăria Ploiești, menționând atât problemele actuale ale orașului, dar și viziunea de dezvoltare a acestuia.

Simona Dolniceanu, despre strategia de dezvoltare a Ploieștiului

„Fiecare zi pierdută costă Ploieștiul, pentru că Ploieștiul este bolnav. Ploieștiul este palid din cauza griului care coboară din clădirile astea triste. Ploieștiul este palid și trist, iar eu pot să-i aduc roșu în obraji. (…)

Pot săi aduc roșu în obraji prin planuri urbanistice unitare, prin regulamente clare prin care să renovăm fațadele clădirilor (…)

- Publicitate -

Prin materializarea visurilor copiilor noștri, care nu vor numai școli unde să meargă, ci vor școli unde să se simtă bine, unde să fie veselie. Ploieștiul, din păcate, este asmatic și noi trebuie să-l facem să respire, să-i dezvoltăm plămânii.

Trebuie să-l facem să respire prin sport, prin evenimente în aer liber. Trebuie să scoatem copiii din casă, să plantăm copaci, mai ales în zonele industriale. Trebuie să avem mai mult verde. Trebuie să revigorăm sistemul sanitar”, a susținut Simona Dolniceanu.

Întrebată care ar fi primele trei lucruri pe le-ar schimba în administrația locală, Simona Dolniceanu a precizat că „trebuie gândite strategiile de dezvoltare”.

- Publicitate -

„Am vorbit foarte mult timp, poate foarte mult timp numai despre gunoaie, gropi și petice de iarbă.Trebuie să gândim Ploieștiul la un nivel macro. Trebuie să gândim să-l dezvoltăm pe orizontală, prin zonă metropolitană.

Trebuie să facem parteneriate publice private și, în felul ăsta, vom lăsa bugetul local să respire și vom face și investițiile pe care le doresc ploieștenii. (…). Eu gândesc că trebuie să facem din Ploiești un oraș european”, susține Simona Dolniceanu.

Citește și: Simona Dolnciceanu, candidatul-surpriză la Primăria Ploiești din partea Partidului România în Acțiune [VIDEO]

Cine este Simona Dolniceanu, candidat al Partidului România în Acțiune la funcția de primar al Ploieștiului

 • licențiat în Relații Economice Financiar Bancare
 • 1993 – 1998 – salariată în cadrul Primăria Ploiești
 • 1998 – 2000 – șef Serviciu Contracte Primăria Ploiești
 • 2000 – 2008 – a activat în mediul privat, în domeniul marketing
 • din 2008 – a revenit în administrația locală – a ocupat funcția consilier primar și, ulterior, director al Direcției de Patrimoniu din cadrul Primăriei Ploiești
 • din 2010 până în prezent ocupă funcția de director al Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

4 COMENTARII

 1. Pentru acest partid și pentru candidata la postul de primar as avea cateva întrebări:
  – aveti de gând sa faceti un audit financiar la Primaria Ploiesti, astfel încât sa știm cât și câți ani mai trebuie sa plătim ca sa astupat toate prostiile pe care le-am girat și noi prin lipsa de atitudine?
  – aveti de gând sa restructurati personalul primăriei, sa dati afara personalul care nu face nimic? Câți angajați are acum Primaria Ploiesti și câți “tăietori de frunza” veti da afara dacă veti fi aleși?
  – puteti sa ne prezentati acum proiecte de infrastructura pentru căile de iesire/intrare in oras, centura orașului Ploiesti, etc.
  – aveți fise de post cu sancțiuni pentru personalul care va rămâne in Primarie?
  – aveți echipa pregătită pentru departamentul care se va ocupa de proiecte pe fonduri europene, care sa o înlocuiască pe cea “ inexistenta” de acum?
  – ce măsuri veți implementa fata de sistemul de transport public falimentar, îl veți susține la nesfârșit cu bani de la buget?
  – ce măsuri veți întreprinde fata de sistemul de termoficare?
  Așteptăm aceste răspunsuri, ca sa știm cu cine votam. Nu as vrea sa mai aștept iar alți patru ani ca sa votez alte promisiuni.
  Ar trebui ca oricine ne cere votul sa aibe pregătit planul de acțiuni pe care trebuie sa le aplice din prima zi de după alegeri.
  Sunt satul de “Vom face”, “Vom drege” si “Noi am vrut dar nu ne-au lăsat aia”.

  • Asta este atac la persoana. Nesimtitule, daca nu ne spui despre ce e vorba, ramane ca barfa. Voteaza-l pe ” volo „, dar nu arunca cu noroi.

 2. 23 de ani in administratia locala deci practic trecuta prin toata distrugerea PLoiestiului parte la masa care a administrat… nu mersi
  mai bine ceva nou si extras din putrefactia care ne-a adus astazi in aceasta situatie dezolanta

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Imagini spectaculoase cu cel mai nou bloc din centrul Ploieștiului

Apartamentele imobilului Bucegi 12 din centrul Ploieștiului încep să...

SGU a început operațiunea de demolare a garajelor ilegale din Ploiești [FOTO-VIDEO]

Angajații SGU Ploiești demolează astăzi mai multe garaje construite...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...

De ce e importantă conducerea defensivă într-un trafic agresiv? Sfaturile expertului Silviu Toma [VIDEO]

Silviu Toma face o analiză pertinentă a stilului de condus al românilor.
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Accident în Ploiești. Un șofer de 27 de ani a ajuns la spital

Un accident rutier s-a produs, miercuri seară, la intersecția...

Imagini spectaculoase cu cel mai nou bloc din centrul Ploieștiului

Apartamentele imobilului Bucegi 12 din centrul Ploieștiului încep să...
- Publicitate -