Din patru în patru ani, prahovenii sunt invitați la vot pentru a-și desemna deputații și senatorii. Astăzi vă vom prezenta o nouă serie de legi aprobate, aflate la comisii sau respinse ale parlamentarilor prahoveni. Pe lista proiectelor inițiate figurează, printre altele, multe modificări ale Codului muncii, Codului Fiscal, a Legii educației. Declararea bujorului ca Floare Națională a României și măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei sunt alte două propuneri care s-au transformat în legi.
Observatorulph.ro continuă seria de articole cu privire la activitatea parlamentarilor prahoveni.
Puțini sunt cei care știu ce au făcut parlamentarii prahoveni în actualul mandat, activitate sintetizată pe pagina Camerei Deputaților și a Senatului.
Bogdan Toader, deputat PSD
Deputatul Bogdan Toader a candidat, în 2020, pe listele PSD, formațiune din care face parte și în prezent.
Pe site-ul Camerei Deputaților, deputatul Bogdan Toader figurează cu 21 de luări de cuvânt în 17 ședințe din care 9 au fost declarații politice.
Totodată, deputatul Bogdan Toader figurează cu 100 propuneri legislative din care 28 au fost promulgate legi. Alte 34 de propuneri legislative se află la comisii, patru au fost respinse definitiv, iar altele sunt în lucru la comisiile permanente ale Senatului sau adoptate deja de Senat.
Este semnatarul a șase moțiuni de cenzură, ditre care patru au fost respinse, una retrasă și una adoptată.
Pe lista celor 28 de propuneri legislative care au fost promulgate legi figurează cele referitoare la completarea și modificarea Legii educației, cu privire la autorizarea lucrărilor de construcții, dar și la achizițiile publice sectoriale, precum și cu privire la Legea cooperației agricole.
Pe aceeași listă mai figurează proiectele de lege pentru modificarea art 291 din Codul Fiscal, dar și pentru completarea unor dispoziții în Codul Penal și pentru completarea și modificarea Legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare.
Lista include și înființarea Muzeului Național al Revoluției Anticomuniste din Decembrie 1989, dar și cu privire la completarea Legii privind drepturile pacienților, precum și declararea „florii de bujor ca Floare Națională a României (Legea 285/2022).
Printre inițiativele legislative se numără proiectul de lege pentru prevenirea și combaterea cancerului (Legea 293/2022), dar și proiectul legislativ de completare a Codului Muncii, precum și pentru modificarea Legii contenciosului administrativ, precum și de modificare a Codului de Procedură Civilă.
Deputatul Adrian Răzvan Lupu, membru grupul parlamentarilor neafiliați
Adrian – Răzvan Lupu a fost ales deputat în 2020, pe listele Alianței USR – PLUS. A rămas în grupul USR până în iunie 2022 și în prezent face parte din grupul deputaților neafiliați.
Pe siite-ul Camerei Deputaților figurează cu 79 de luări de cuvânt, dintre care o declarație politică. Totodată este semnatarul a patru moțiuni de cenzură dintre care două respinse și una amânată, toate inițiate pe vremea când făcea parte din grupul parlamentar USR.
Deputatul Adrian – Răzvan Lupu figurează cu 121 de propuneri legislative, dintre care 22 au fost promulgate legi, opt respinse definitiv iar restul fie sunt la comisii, fie înregistrate la Senat pentru dezbatere, fie retrase de inițiator.
Conform site-ului Camerei Deputaților a inițiat trei poiecte de hotărâre, privind modificarea Regulamentului Camerei Deputaților.
Pe lista propunerilor legislative figurează moficări aduse Legii educației naționale, propuneri privind măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei, dar și cu privire la raporturile de muncă și privind măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale.
Tot pe listă figurează și modificarea și completarea Legii 115/2015 pentru alegerea autorităților publice, dar și cu privire la asigurarea accesului persoanelor fizice la servicii de internet în bandă largă, dar și pentru modificarea și completarea Codului de procedură civilă și pentru modificarea Codului Penal. (Va continua)