Mircea Roșca, deputat PNL de Prahova: „Am respins proiectul de lege privitor la certificatul verde pentru libera circulație”

0

Deputatul PNL de Prahova Mircea Roșca a anunțat că a respins, în cadrul Comisiei pentru Drepturile omului, proiectul de lege privitor la certificatul verde pentru libera circulație.

„Astăzi, în Comisia pentru drepturile omului am respins proiectul de lege privitor la certificatul verde pentru libera circulație și recomand colegilor deputați să îmi urmeze exemplul când această lege va ajunge în plen. Drepturile fundamentale garantate de Constituție nu pot fi încălcate.

Am ales să fac asta pentru că libertatea de a alege primează. Indiferent de interese, frici, calcule politice sau sociale.

Dreptul la integritatea fizică, la liberă circulație, la a nu fi discriminat în nici un mod sunt consfințite de Constituție. Drepturile nu pot fi restrânse oricum.

Avem libertatea și datoria de a construi propriul model de decizie. Nu suntem obligați să legiferăm la pachet legi sub ,,efectul de turmă”, pentru că ni se recomandă exemplul altor țări din Europa care au votat într-un fel.

Nu votez blamând o categorie sau alta, Vaccinați vs. Nevaccinați. Ambele categorii pot, spun specialiștii, transmite virusul.

Militez pentru accesul la vaccinare, pentru posibilitatea de a alege liber dacă te vaccinezi sau nu, iar dacă alegi să nu te vaccinezi pledez pentru accesul la testarea subvenționată de stat. Putem fi informați, liberi și în siguranță doar dacă avem posibilitatea de a afla în orice moment cum stăm cu propria imunitate, singura ce garantează total sănătatea noastră.

Mai mult, trebuie să ne îngrijim și de ceilalți cetățeni bolnavi, care neavând acces la servicii medicale, suferă sau chiar își pierd viețile.

Refuz să rămân indiferent atunci când se încalcă, fie şi pentru o cauză nobilă, o limită a drepturilor noastre câștigate în întreaga istorie de către cei ce și-au dedicat întreaga viață luptei pentru libertate.

Sunt liberal. De aceea ,,mă străduiesc” să rămân fidel valorilor acestei doctrine, care trebuie să apere răspicat și mai presus de orice, drepturile şi libertățile individuale ale cetățenilor acestei țări!” a scris Mircea Roșca pe pagina de facebook.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău