Prahova și alte trei județe cu greutate ar putea decide cine va fi viitorul președinte al PNL

0

Prahova, Bihor, Constanța și Giurgiu sunt județe aflate în topul numărului de delegați la congresul PNL din septembrie, moment în care liberalii au de ales viitorul președinte. Lupta poate fi tranșată de aceste județe, unde liderii filialelor nu s-au pronunțat încă pentru susținerea unuia dintre cei doi candidați, Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Ieri, liberalii prahoveni l-au reconfirmat pe Iulian Dumitrescu în calitate de lider al organizației, la alegeri fiind prezent Ludovic Orban. Filiala nu și-a exprimat încă susținerea publică, însă nu este greu de intuit orientarea.

Jocurile de culise sunt dure, presiunile sunt evidente nu doar pe plan politic, așa că surprize pot să apară oricând. Prahova are aproximativ 172 de delegați la congres, fiind pe locul 3 ca număr de participanți din țară.

Pe prima poziție este Bihorul, în jur de 198 de delegați și un lider, Ilie Bolojan, care a fost la fel de evaziv în a spune pe cine susține. Mult mai clară este situația Clujului, județ aflat pe locul doi ca număr de delegați, Emil Boc fiind încă de la lansarea candidaturii în echipa lui Florin Cîțu.

Un alt ”greu” al PNl este Dan Motreanu, lider la Giurgiu, pe locul 4 ca număr de delegați la congres. Nici Motreanu nu a anunțat deocamdată pe cine susține. Bogdan Juțucă este liderul de la Constanța (locul 7), o altă organizație incertă ca opțiune.

Cum filialele care și-au declarat deja opțiunile sunt în echilibru procentual, este de așteptat ca cele 4 organizații aparent nehotărâte să fie cele care decid cine va fi viitorul președinte al PNL.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău