Barna îl avertizează pe Cîțu că nu poate remania un ministru, fără a avea acordul partidelor din coaliție

Au circulat tot felul de zvonuri despre posibile schimbări în actuala garnitură guvernamentală, apărând imediat și avertismentele celor care fac parte din partidele care compun alianța.

Premierul Cîțu declarase că o primă evaluare a miniștrilor va fi făcută în vara lui 2021, de către „singurul premier”, iar dacă execuția bugetară este „foarte proastă” atunci „s-ar putea să avem nevoie de un alt expert”.

Doar că, ”singurul premier” nu prea poate decide de capul său, chiar dacă răspunderea pentru ceea ce nu merge bine va fi a lui. Cîțu nu pare să aibă nici susținerea PNL în materie de comunicare, neexistând lideri în PNL care să pună umărul la promovarea măsurilor guvernamentale.

Așa se face că ceilalți colegi din coaliția guvernamentală îl pun la punct de câte ori prind ocazia. Liderul USR, Dan Barna, tocmai a ținut să îi reamintescă premierului că rolul său este mai mult decorativ în materie de remanieri, chiar dacă acestea se justifică.

Dan Barna: ”Fiecare partid din coaliție își evaluează propria miniștrii. Premierul, în ședința de Guvern, poate să exprime puncte de vedere legate de Cabinet în ansamblu și de fiecare minister în parte.

Dincolo de asta, vreau să fie foarte clar lucrul acesta – când am văzut că s-au rostogolit tot felul de sugestii de remanieri dinspre diverse componente ale societății….Am văzut diverse topuri, propuneri, recomandări. În realitate, nu este mai mult de atât.

Am văzut în spațiul media diverse opinii de la ținători de grijă ai Guvernului. În realitate, nu există subiectul ăsta pe agenda Guvernului, pentru că suntem învestiți de aproximativ două luni, care se așează pe implementat reforme.

O să vedem peste 6 luni, un an. Fiecare partid își evaluează permanent colegii miniștri și încercăm să ne asigurăm că funcționează pe logica de guvernare. Ăla este de fapt cadrul în care discutăm de evaluare – programul de guvernare agreat de coaliție.

Premierul poate să remanieze un ministru din partid, dar asta presupune remanierea întregii coaliții. Nu există varianta în care premierul ia cu mâna un ministru de la noi fără acordul nostru. Nu există nici varianta ca eu, unul dintre liderii Coaliției, să facă acest lucru cu un ministru PNL. Restul sunt speculații, glume.”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău