Circ electoral ieftin pe bază de pensii speciale scumpe. Ciolacu și Orban se contrează, electoratul asistă

Tema pensiilor speciale sau de serviciu va rămâne în atenția românilor, atât timp cât cea mai mare parte a populației este discriminată. Contributivitatea a rămas doar un concept, iar inechitatea socială este la ordinea zilei.

Și cum parlamentarii sunt printre beneficiarii unor astfel de pensii, pe care tot ei și le-au votat, era normal ca circul electoral să continue, fără însă a avea rezultate imediate.

Ciolacu: ”Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială.” 

Orban: ”O minciună mai gogonată, mai rar mi-a fost dat să aud.”

Dorind să arate electoratului că nu pensia specială este importantă pentru ei, liderii principalelor partide din România au început un război al declarațiilor.

Marcel Ciolacu, președinte PSD: ”Cât contribui, atât primeşti – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială!

La fel am făcut şi acum patru ani, la fel voi face şi acum. Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puţin un mandat întreg de parlamentar. În mandatul meu, PSD a asumat o direcţie clară în ceea ce priveşte această nedreptate crasă la adresa milioanelor de pensionari care au pensii pe baza contributivităţii.

Am iniţiat şi am votat legea prin care toate pensiile speciale care depăşesc 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Nu este suficient, dar este singura varianta constituţională în acest moment.”

Ludovic Orban, președinte PNL: ”O minciună mai gogonată, mai rar mi-a fost dat să aud. Parlamentarii beneficiază de pensia specială şi dacă nu duc la îndeplinire mandatul, iar Marcel Ciolacu are deja un mandat întreg, în perioada 2012- 2016.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău