Alegeri parlamentare 2020. Cine sunt candidații independenți ai Prahovei

Alegerile parlamentare sunt programate pe 6 decembrie. În cursa electorală din Prahova s-au înscris 13 formațiuni politice și patru candidați independenți. Observatorulph.ro vă prezintă astăzi cine sunt candidații independenți.

Toți cei patru candidați independenți de la Prahova candidează pentru un mandat la Camera Deputaților.

Mihai-Cristian Apostolache – Conferențiar universitar doctor, Departamentul de Științele Educației, director al Centrului de Studii și Cercetări Juridice și Socio-Administrative din cadrul Universității Petrol-Gaze Ploiești, Mihai Apostolache este licențiat în Științe administrative, dar este licențiat și în Drept.

Deține un master în management politic, dar și  un master în managementul sectorului public, fiind doctor în drept și cercetător postdoctorat.

Coautor și autor al mai multor lucrări privind administrația publică, Mihai-Cristian Apostolache a deținut funcția de deputat în mandatele 2004 – 2008 și 2008 – 2012. Puțini știu că, pentru implicare sa, Apostolache a primit titlul de cetățean de onoare al comunelor Râfov și Starchiojd.

La alegerile din 27 septembrie 2020 a câștigat un mandat de consilier județean, după ce a candidat pe listele Partidului Prahova în Acțiune.

La Camera Deputaților candidează ca independent pentru un mandat la Camera Deputaților. Este fondator al Asociației „Prahova în Acțiune” și este cel care a asigurat legătura între Institutul Aspen și Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, care s-a concretizat prin încheierea unui protocol de colaborare între cele două entități.

Bogdan Dumitru – Avocat de profesie, Bogdan Dumitru s-a înscris în cursa electorală la scurt timp după ce a reprezentat localitatea Gornet în instanță în procesul cu Departamentul pentru Situații de Urgență, pentru atacarea ordinului de carantinare zonală.

Instanța a anulat ordinul de carantinare zonală a localității Gornet, însă, momentan, nu a aprobat măsurile compensatorii solicitate de avocatul Bogdan Dumitru, procesul nefiind încă finalizat.

Mihaela Duță – Deține, din decembrie 2019, funcția de subprefect al județului Prahova. Este licențiată în științe juridice și deține un master în specializarea „Administrație Publică Europeană”.

Și-a început activitatea în administrație în 1992, în calitate de consilier juridic la Primăria Comarnic, iar pentru o scurtă perioadă de timp a fost secretarul orașului Comarnic.

Conform CV-ului postat pe site-ul Prefecturii Prahova a deținut funcția de consilier principal la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare Ploiești, dar și de secretar al comunei Poenarii Burchii, precum și de șef al Poliției Locale Șirna.

A lucrat în Inspectoratul de Stat în Construcții, dar a fost consilier juridic superior și în Ministerul Apelor și Pădurilor, iar pentru o perioadă de doi ani a fost lector formator în cadrul Institutului Național de Administrație București.

Virgil Florin Rădulescu a precizat în cererea depusă la Biroul Electoral de Circumscripție 31 Prahova că are ocupația de jurnalist și este de profesie sociolog și psiholog.

Citește și: Alegeri parlamentare 2020. Aglomerație de candidați pentru Camera Deputaților și Senat în Prahova

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596