Manifestul candidatului independent la alegerile parlamentare, Mihai Apostolache, care a devenit viral

Mihai Apostolache va candida independent la alegerile parlamentare din Prahova, care vor fi organizate pe 6 decembrie.

Acesta a postat pe Facebook un text-manifest cu motivele care l-au determinat s─â fac─â acest gest, care s-a viralizat:

De ce candidez? Manifest
Am fost ├«n Parlament, am f─âcut legi bune pentru oameni. Printre acestea, legea prin care am scutit de la impozitul pe pensie persoanele cu handicap accentuat sau grav sau legea prin care ziua de 15 ianuarie, ziua de na╚Ötere a poetului Mihai Eminescu, a devenit Ziua Culturii Na╚Ťionale.
Am ├«ncercat s─â strang parlamentarii de Prahova ├«n jurul unor ini╚Ťiative comune. Nu am reu╚Öit, adeseori primii care m-au ├«n╚Öelat au fost chiar cei din partidul din care f─âceam parte.
Am avut un moment de lehamite. M-am retras complet din via╚Ťa politic─â ╚Öi m-am dedicat carierei universitare.
Sunt absolvent al universit─â╚Ťii ploie╚Ötene, conferen╚Ťiar universitar la UPG Ploie╚Öti, specializat in drept public (administrativ ╚Öi constitu╚Ťional), am format c├óteva genera╚Ťii de profesioni╚Öti, am scris mai multe c─âr╚Ťi ╚Öi articole de specialitate.
Am ├«nv─â╚Ťat, am f─âcut sute de ore de cercetare ╚Öi studiu, am ob╚Ťin diploma de doctor ├«n Drept la Universitatea din Bucure╚Öti, am urmat studiile postdoctorale.
Am o familie minunat─â. Mihaela, so╚Ťia, este tot conferen╚Ťiar universitar la UPG, ╚Öi ╚Öi-a construit o carier─â universitar─â similar─â cu a mea.
Cele dou─â fete ale noastre, de care suntem foarte, foarte m├óndri, ├«nva╚Ť─â la ╚Öcoli din Ploie╚Öti.
Avem aceea╚Öi via╚Ť─â ca to╚Ťi cei din genera╚Ťia noastr─â care sunt p─ârin╚Ťi. Cu schimbul, ducem fetele la ╚Öcoal─â, le lu─âm de la ╚Öcoal─â, le ducem sau le lu─âm de la preg─âtiri, le ducem sau le aducem de la baschet. Sunt m├óndru c─â fiica cea mare este ├«n echipa de baschet a municipalit─â╚Ťii ploie╚Ötene care, recent, a ob╚Ťinut medalia de bronz la Turneul Final al Campionatului Na╚Ťional de Baschet Feminin (U14) organizat la Ploie╚Öti.
Ca to╚Ťi cei din genera╚Ťia noastr─â ce sunt p─ârin╚Ťi ne baz─âm pe ajutorul bunicilor, care se ocup─â de fetele noastre atunci c├ónd nu suntem acas─â. Avem ╚Öi vecini destoinici, gata oric├ónd s─â ne dea o m├ón─â de ajutor.
├Ämi este imposibil s─â asist impasibil la cum ni╚Öte non-valori f─âr─â con╚Ötiin╚Ť─â ├«╚Öi bat joc de via╚Ťa mea ╚Öi a celor din jurul meu. Pentru c─â, vrei nu vrei, politicienii sunt cei care ne decid regulile dup─â care tr─âim ╚Öi ne influen╚Ťeaz─â decisiv calitatea vie╚Ťii.
Tr─âim ├«ntr-un ora╚Ö falimentar, ruinat ╚Öi dus pe marginea pr─âpastiei de c─âtre politicieni incompeten╚Ťi. Copiii ├«ntregii comunit─â╚Ťi, sunt expu╚Öi zi de zi unor pericole ╚Öi umilin╚Ťe de nepermis.
├Än special ├«n Ploie╚Öti, realitatea cotidian─â pe care o tr─âim ├«mpreun─â, copii, p─ârin╚Ťi ╚Öi v├órstnici, este aceea a unei polu─âri excesive ╚Öi toxice, a unor ╚Öcoli f─âr─â ap─â cald─â sau c─âldur─â, a unor locuri de joac─â distruse ╚Öi ne├«ngrijite ├«n care copiii ├«╚Öi pun ├«n pericol via╚Ťa, a unor spitale subfinan╚Ťate sau gre╚Öit conduse etc.
Am studen╚Ťi din tot jude╚Ťul Prahova. Am discutat cu ei. ╚śtiu despre umilin╚Ťele la care sunt supu╚Öi naveti╚Ötii, sunt revoltat de faptul c─â ├«n zeci de localit─â╚Ťi apa foarte scump─â este furnizat─â dup─â bunul plac al celor de la HidroPrahova.
Cunosc zeci de cazuri de ├«nv─â╚Ť─âtori, profesori sau medici umili╚Ťi de c─âtre administra╚Ťiile locale sau jude╚Ťean─â, pentru c─â ÔÇŁsunt la pixul lorÔÇŁ.
Furia ╚Öi frustrarea generate de aceste situa╚Ťii intolerabile sunt motorul care m-au readus ├«n via╚Ťa public─â. ├Ämpreun─â cu un grup de oameni, care au solu╚Ťii concrete pentru schimbarea ├«n bine a vie╚Ťii lor ╚Öi a celor din jur, am format ├«n urma cu c├ó╚Ťiva ani Asocia╚Ťia Prahova ├«n Ac╚Ťiune.
A fost cea mai bun─â decizie din via╚Ťa mea. Am reu╚Öit s─â ne adun─âm ├«n jurul acelora╚Öi valori ╚Öi idei oameni din diferite categorii socio-profesionale, de pe teritoriul ├«ntregului jude╚Ť Prahova. Am realizat o serie de activit─â╚Ťi ├«n comunitate, ├«ncerc├ónd s─â aducem normalitatea ├«n via╚Ťa noastr─â de zi cu zi.
Al─âturi de colegi inimo╚Öi ne-am implicat cu succes ├«n ac╚Ťiuni care s─â duc─â la stoparea polu─ârii ├«n zona Ploie╚Öti, precum ╚Öi la sanc╚Ťionarea vinova╚Ťilor.
Din nou, ne-am lovit de aceea╚Öi atitudine sfid─âtoare, de complicit─â╚Ťile cu interlopii ÔÇô asuma╚Ťi sau gulere albe – ╚Öi de incompeten╚Ťa clasei politice.
Crearea unui partid local a fost o reac╚Ťia noastr─â de ap─ârare, dar ╚Öi de atac, ├«mpotriva acestora ╚Öi a ac╚Ťiunilor lor iresponsabile, criminale, chiar.
La alegerile locale prahovenii ne-au arătat că suntem pe drumul cel bun, că suntem cu adevărat o structură în care ei se regăsesc.
Prahova ├«n Ac╚Ťiune, partid ├«nfiin╚Ťat cu mai pu╚Ťin de un an ├«n urm─â, a ╚Öocat vechea clas─â politic─â local─â prin num─ârul de voturi cu care prahovenii ne-au creditat. Candida╚Ťii no╚Ötri au ob╚Ťinut 17.464 de voturi, 27 consilieri locali ╚Öi doi consilieri jude╚Ťeni.
Acest vot al dumneavoastr─â, al prahovenilor, ne-a validat ca fiind o for╚Ť─â politic─â de neignorat ├«n Prahova ╚Öi n-o s─â v─â dezam─âgim. Ar fi o lips─â de respect fa╚Ť─â de dumneavoastr─â s─â nu continu─âm lupta.
Ca lider al acestei mi╚Öc─âri a prahovenilor, am considerat c─â este obliga╚Ťia mea s─â-mi asum candidatura independent─â la Camera Deputa╚Ťilor, cu toate riscurile pe care un astfel de demers le ridic─â.
Nimeni nu are voie s─â mearg─â ╚Öi s─â doarm─â patru ani, pretext├ónd c─â ÔÇŁfi╚Öa postuluiÔÇŁ nu i-a permis s─â se implice ├«n rezolvarea problemelor comunit─â╚Ťii care l-a votat.
Eu ╚Ötiu c─â parlamentarii, deputa╚Ťi sau senatori, au obliga╚Ťia s─â rezolve problemele celor care i-au votat nu s─â fug─â de ei. O s─â le ar─ât tuturor c├óte poate face un parlamentar pentru cei care l-au ales. Cite╚Öte continuarea aici:

De ce candidez?ManifestAm fost ├«n Parlament, am f─âcut legi bune pentru oameni. Printre acestea, legea prin care am…

Publicat─â de Mihai Cristian Apostolache pe Mar┼úi, 20 octombrie 2020

 

Ai un pont? Contacteaz─â-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596