Roberta Anastase, intervenție la Conferința Internațională „ Coeziunea Socială în zona Mării Negre”

0

Deputatul PNL de Prahova, Roberta Anastase, a participat la Conferința Internațională având ca temă „ Coeziunea Socială în zona Mării Negre”.

Postarea integrală a deputatului PNL pe Facebook:
Am răspuns cu mare drag invitației primite din partea domnului prof.dr. Eden MAMUT, Secretar General al Rețelei Universităților din regiunea Mării Neagre, de a participa la Conferința Internațională având ca temă „ Coeziunea Socială în zona Mării Negre”.
În cadrul intervenției mele am subliniat angajamentul asumat de România în regiune, acela de a readuce și de a promova pe agenda politică europeană importanța strategică și economică a Mării Negre, importanță ce derivă atât din dinamica politică a statelor din areal cât și din unicitatea pe care acest spațiu îl are în conectarea Europei cu Asia și Orientul Mijlociu.
Acțiunile întreprinse de România, începând cu 1 ianuarie 2007, s-au materializat prin lansarea unui set de politici europene specifice zonei extinse a Mării Negre precum Sinergia Mării Negre, includerea acestor obiective în cuprinsul Strategiei Globale pentru Politica Externă și de Securitate a UE și în cadrul Concluziilor Summit-ului NATO de la Varșovia din 2016.
O atenție deosebită a fost acordată și procesului de consolidare a coeziunii economice, sociale și regionale în areal, proces care a beneficiat de sprijinul deplin al Uniunii Europene și a fost promovat intens și pe durata celor 6 luni ale Președinției române a Consiliului UE.
Mai mult decât atât, menținerea tematicii Mării Negre pe agenda Uniunii Europene și crearea premiselor pentru o nouă Comunicare a Comisiei Europene pe această temă sunt priorități pe care România le are în vedere în calitatea sa de Președinție-în-exercițiu a Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră.
*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău