Am plâns de emoție… ALDE Prahova a decorat separatoarele din Bariera București cu stegulețe UE-ALDE

2

Dacă nu aveți nimic mai bun de făcut și vă macină gândul că poate mai e și altcineva în afară de Tăriceanu în ALDE, să știți că ar mai fi vreo 2-3 persoane în Ploiești.

Ba chiar au și candidat la Primăria Ploiești, în persoana fostului primar PSD, Emil Calotă, devenit acum liberal, un fel de urmaș al Brătienilor, format în spiritul PCR, pe platforma petrochimică Teleajen, în perioada de tristă amintire de până în 89, perioadă pe care și acum o regretă, dar mai timid și doar în sine. În sfârșit, omul s-a adaptat realităților postrevoluționare, mai întâi ca primar, apoi într-un stagiu de liniște, pace și salariu mizer, ca vicepreședinte ANRE.

Sperăm că nu ați uitat cât de înfloritor a fost orașul Ploiești în mandatele domnului Calotă, 2000 – 2008, atât de înfloritor încât au rămas câțiva muguri de atunci, muguri de fluier a pagubă.

Asta nu e important, pentru că nu suntem chiar atât de speriați de perspectiva revenirii, dat fiind procentul ALDE, părăsit chiar și de celebra umanistă Grațiela de la (re)Mediu. Un om MARE aveau și ei și l-au pierdut. Cât despre procente, preferăm să ne abținem, educația nepermițându-ne să râdem de necazul oamenilor de acolo.

Să vă spunem totuși ce-i cu stegulețele UE-ALDE, care ne-au atras atenția, prin apariția în peisajul ploietean, mai precis pe separatoarele de sens din Bariera București. Era cât pe ce să îi luăm la mișto pe cei de la Primăria Ploiești, obișnuiți fiind ca ei să vopsească gardul înainte de evenimente importante, cum ar fi alegerile sau vizitele președintelui Iohannis, când au vopsit cu gri scările de marmură de la Sindicate.

Și ploieștenii care ne-au trimis imaginile cu stegulețe erau revoltați: ”Cum, domnule, în circul ăsta de oraș, sufocat de gunoi și incompetență, să punem stegulețe UE? Chelului steguleț UE îi trebuia?” Deși suspiciunea rezonabilă că primăria (prin SGU) ar fi autoarea, iată că nu sunt singurii penibili din urbe, având de acum concurență serioasă.

Ne și imaginăm cum a fost în sediul ALDE, când unuia i-a venit magica și fâlfâitoarea idee:

”Boss, îi spargem pe toți în campania asta! Sunt genial, să moară steagul înfipt în separator! Pentru că nu avem mai nimic de zis, de oferit electoral, în afară de bunele noastre intenții și competențele dovedite, dar neapreciate de electoratul nerecunoscător, zic să le luăm fața tuturor, cu o promovare la care nu s-a gândit nimeni, ceilalți fiind totuși la zi în materie de capacitate de discernământ neafectată grav. Confiscăm steagul UE, îl rebranduim cu ALDE, apoi îl înfigem în reduta din Barieră, ca să fie clar cine-i câștigătorul războiului electoral. Lumea o să se dea pe spate, impresionată fiind de actul nostru de vitejie și marketing politic unic, mergând apoi masiv la urne, unde ne vor vota fără putință de tăgadă. Așa să ne ajute Cele 5 Neveste ale Șefului, AMINLELUIIA! AVE TĂRI!” 

După prezentarea inițiativei unice, au urmat ropote de două aplauze în sediul ALDE, vecinii de la PSD fiind induși în eroare, crezând că au pierdut deja alegerile. Se așteptau ca oricând Iohannis să le mai facă una și să schimbe calendarul alegerilor, doar ca să scape mai repede de pe se dee. S-au liniștit rapid, convinși fiind că abia pe 27 septembrie le vor pierde.

Doar Grațiela, din sediul PP-ULS, zâmbea aparent umanist, dar perfid, ca pe vremea când împărțea vouchere pentru electrocasnice, din partea a ceea ce era cândva ALDE. Preventiv a păstrat și pentru sediul ALDE câteva, achiziționând două frigidere generoase, în care să încapă cărnița oferită din belșug de electoratul nerecunoscător, care a și uitat cum propunea draga de ea taxe de poluare pentru sclavii săraci, care nu-și permiteau mașini peste Euro4.

Să știți că noi nu suntem niște oameni răi, așa că le dorim tuturor candidaților și partidelor succes în alegeri, exact așa cum ne doresc și ei bunăstarea, doar că la final tot lor le e bine. Doar nu vă imaginați că facem vreo dezbatere pe 28 septembrie, să mai analizăm cum de mulți viteji nu au trecut de 2%?

Încheiem într-o notă optimistă, citând un personaj emblematic pentru scena politică românească, pe respectabila doamnă Floricica Dansatoarea: ”Huooo! Să fie paceee!”

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

2 COMENTARII

  1. Daca fac acum o lista cu strazile.din Ploiesti unde jegul este asa de mare incat preferi in padure sa traiesti unde este mai multa culoare si mai multa curatenie decat in centrul orasului,cres ca decat cainii vagabonti ai mai voteaza pe astia..Toti candidatii niste gunoaie infecte.
    Nimeni nu se asigura ca orasul este curat..Garda de mediu doarme?Alooooooo Bosilor..Sariti la interval si infigeti mana in gulerul camasii de la astia si intrebati-l pe dobre si sgu ce fac?Dorm in post…Pai mai am eu curaj sa las copilul sa se joace la cat de infecte sunt si strazile si parcurile

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău