Alegeri locale 2020. Lista candidaților la Primăria Ploiești

Alegerile locale, programate pe 27 septembrie, vin la pachet cu o serie de surprize, dincolo de alianțele la care au apelat PNL – USR-Plus sau PSD – Pro România-PPU(S-L). Când vine vorba de principalele formațiuni politice, acestea deja și-au stabilit candidații pentru fotoliul de primar.

UPDATE: Primele alianțe electorale au fost înregistrate, marți, la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 31 Prahova

Termenul de depunere al candidaturilor pentru funcția de primar al Ploieștiului a început să curgă de vineri, 7 august. Mai mulți candidați au anunțat, însă, pe paginile de Facebook, că sunt, în continuare, în perioada de strângere de semnături.

Atipic față de celelalte alegeri, de data aceasta alianțele deja anunțate, PNL – USR-Plus și Alianța pentru Prahova, formată din PSD, Pro-România și PPU (S-L), nu sunt unitare la nivelul tuturor localităților din Prahova, existând și situații în care candidații nu sunt comuni.

Astfel, în ciuda alianței PNL – USR – Plus, la Ploiești nu se va merge pe un candidat comun. Prin urmare PNL l-a validat drept candidat pentru funcția de primar pe Andrei Volosevici, fost edil al orașului în perioada 2008 – 2012, dar și senator în perioada 2012 – 2016. În vârstă de 44 de ani, Andrei Volosevici este de profesie avocat.

Din partea USR – Plus, candidatul pentru funcția de primar al Ploieștiului este Răzvan Enescu, de profesie arhitect. În vârstă de 35 de ani, Răzvan Enescu a absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu București și are un master în domeniul “Dezvoltare  Durabilă și Audit Energetic”.

Pe ultima sută de metri, în urma alianței PSD – Pro România, candidatul comun va fi actualul viceprimar al Ploieștiului, Cristian Ganea. De profesie economist, Cristian Ganea a deținut funcția de președinte al Organizației Municipale PSD Ploiești, însă recent a trecut la Pro România.

Răzvan – Toma Stănciulescu este candidat la funcția de primar din partea Partidului Prahova în Acțiune. Acesta este de profesie avocat, însă în decursul timpului s-a implicat în mai multe acțiuni civice prin Asociația Prahova în Acțiune.

Dragoș Lucian Rădulescu va fi candidatul PMP pentru funcția de primar al Ploieștiului. În vârstă de 49 de ani, Dragoș Lucian Rădulescu este de profesie avocat, iar în prezent este secretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării.

ALDE l-a desemnat drept candidat pentru fotoliu de primar pe Emil Calotă, fostul edil al Ploieștiului în perioada 2000 – 2004/ 2004 – 2008. Emil Calotă este de profesie inginer.

Cu siguranță, însă, surprizele cu privire la viitorii candidați pentru funcția de primar nu se vor opri, având în vedere că, momentan, la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 31 Prahova nu au fost înregistrate nici alianțe, dar nici vreo candidatură, prin urmare, la această dată nu se cunosc candidații independenți.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596