Alianțe electorale în Prahova. Cine sunt marii pierzători, sacrificați de partide după anunțarea candidaturilor

0

Cu aproape o lună și jumătate înaintea alegerilor locale, stabilite pentru 27 septembrie, în Prahova s-au încheiat două alianțe electorale majore.

Este vorba de de dreapta, formată din PNL, USR și Plus, respectiv de centru-stânga, Alianța pentru Prahova, formată din PSD, Pro România și PPU (S-L).

În urma negocierilor dintre șefii organizațiilor județene, sub coordonarea celor de la București, mai mulți candidați deja anunțați oficial au fost obligați să se retragă din cursa electorală și să-i susțină pe cei considerați până nu demult adversari politici.

Astfel, Cristian Apostol nu va mai candida la șefia Consiliului Județean Prahova din partea USR, ci îl va susține pe candidatul PNL, senatorul Iulian Dumitrescu.

Cel mai probabil, în cazul câștigării alegerilor locale, Apostol va deveni vicepreședinte al CJ Prahova.

La Câmpina, primarul în funcție, liberalul Horia Tiseanu, nu va mai candida pentru un nou mandat, Alianța PNL-USR-Plus mergând pe ”mâna” lui Cătălin Florescu, membru USR.

În ceea ce privește ”victimele” Alianței pentru Prahova, formată din PSD, Pro România și PPU (S-L), aceștia sunt fostul prefect Mădălina Lupea și senatorul Radu Ștefan Oprea.

Lupea și-a retras candidatura la șefia Consiliului Județean Prahova din partea Pro România pentru ca Bogdan Toader să fie candidatul unic al alianței.

”Organizația Pro România Prahova a decis încheierea unei alianţe cu PSD Prahova pentru candidatul la funcția de președinte al Consiliului Judeţean Prahova și astfel, să îl susțină pe domnul Bogdan Toader, candidatul PSD și actualul președinte al Consiliului Judeţean. În această situație, candidatura mea va rămâne pentru un post de consilier judetean Pro Romania” a scris Lupea pe Facebook.

Senatorul PSD de Prahova, Radu Ștefan Oprea, nu va mai candida la Primăria Ploiești, lăsându-i culoar liber actualului viceprimar Cristian Ganea, cel care a plecat din PSD la Pro România luna trecută.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău