Marcel Ciolacu, PSD: ”Legea carantinei nu va fi votată până nu vine Ludovic Orban în Senat”

0

Guvernul spune că premierul nu a fost invitat.

Deși fusese amânată o decizie de două ori, luni se aștepta ca legea carantinei și izolării să fie votată, însă nici de această dată nu s-a putut.

Marcel Ciolacu: „Legea înaintată de către Guvernul Orban este o lege proastă. Am încercat la Camera Deputaților să avem un punct de vedere tansparent.

O să continuăm la Senat dezbaterile atât cu CSM cât și cu ONG-urile care luptă pentru drepturi și libertăți. Nu putem susține această lege

Singurul membru al Guvernului care a venit să prezinte această lege este Raed Arafat. Nu au venit nici premierul, nici ministru Sănătății și nici ministrul Justiției. Nu a venit niciun membru politic al Guvenrului să susțină această lege.

Arafat ne-a prezentat punctul de vedere ca și specialist fără să intrăm în detalii privind restrângerea drepturilor.

Legea cum a fost înaintată către Parlament nu a avut avizul ministrului Justiției.

Nu se va vota legea în Senat până când prim-ministrul și min Sănătății nu vor veni să lămurează toată aspectele.”

„(…)Este în continuare o lege proastă chiar dacă a fost modificată 80% la Camera Deputaților. Nu am prelungit votul la Cameră pentru a arăta că nu prelungim dezbaterile”, a mai spus președintele PSD.

Replica de la Palatul Victoria: „Având în vedere afirmațiile false făcute în spațiul public, precizăm faptul că nu a fost înaintată premierului Ludovic Orban, și nici miniștrilor din Cabinet, invitația de a participa la dezbaterile din Parlament pe marginea legii care privește carantina și izolarea. 

Menționăm faptul că atât premierul, cât și miniștrii Sănătății și Justiției, au disponibilitatea de a participa la lucrările Parlamentului ori de câte ori sunt invitați sau solicitați în mod oficial.”

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău