Dăncilă îi răspunde lui Dragnea pe tema amnistiei și grațierii: ”Eram prim ministru, nu sluga lui”

0

Cu toate păcatele și neajunsurile intelectuale ale fostului premier, Viorica Dăncilă, un lucru e cert: dacă voia să rezolve problema lui Dragnea, o rezolva.

Nu a făcut-o, în sensul în care a tergiversat povestea amnistiei și grațierii, până când Dragnea n-a mai ajuns să poată beneficia de ea.

S-au făcut multe speculații la vremea respectivă, teoriile susținătorilor lui Liviu Dragnea susținând că Dăncilă a fost ”plantată” acolo de facțiuni din ”servicii”, la fel ca Grindeanu sau Tudose.

Liviu Dragnea va rămâne totuși în istorie, printre altele, ca fiind liderul politic care și-a trântit guvernele, pentru că premierii pe care îi desemnase nu îi mai răspundeau la comenzi.

Deși mult timp a preferat să tacă și… să nu facă, Viorica Dăncilă vorbește acum despre presiunile venite din partea fostului său șef de partid.

Povestea schimbului de replici a pornit de la Liviu Dragnea: ”Ce m-a deranjat foarte mult: doamna Viorica Dăncilă se trezea foarte des vorbind despre faptul că nu mă va grația, una-două nu-l voi grația.

Chiar eram foarte nervos și voiam să îi spun: doamna candidat, nu mai vorbi despre faptul că n-o să mă grațiezi pentru că eu nu o să scriu o cerere de grațiere pentru că eu sunt aici nevinovat.

Despre amnistie și grațire: prima discuție cu doamna Dăncilă am avut-o în februarie 2018 pe Valea Prahovei, eram acolo cu familiile, tocmai se însera, era zăpadă, și mi-a zis: domnule președinte, să ieșim afară să vă zic ceva.

Mi-a zis că e hotărâtă să dea amnistie. Am zis bine. Ea a zis că vrea să dea acea ordonanță de amnistie. I-am zis: Viorica, sunt deciziile tale, dar reține că eu nu-ți cer, nu fac presiuni, deci nu se poate vorbi despre presiune.

Peste câteva luni venea și îmi spunea: nu mai vreau să dau amnistie, peste alte câteva luni venea și spunea: vreau să dau amnistie.”

Viorica Dăncilă i-a replicat: ”Cât timp am fost prim-ministru nu am dat nicio ordonanță de urgență pe justiție! Și nu am avut niciodată vreo inițiativă pro-amnistie și pro-grațiere!

Sunt sigură că acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea, dar am considerat că interesul României primează. N-am vrut să fac ceva ce știam sigur că e rău pentru țară.

Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct și indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins.

Domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri și-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra. Probabil că domnul Dragnea n-a înțeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ținut să onorez funcția și să-mi fac datoria față de români”, a scris Viorica Dăncilă miercuri seară pe Facebook.

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău