Ludovic Orban: ”Dacă nu se lua măsura izolării şi carantinei, România era Italia la pătrat”. Ce spune premierul despre al doilea val

0

Fără să precizeze ce studii stau la baza unei asemenea concluzii, premierul a făcut aprecieri asupra eficienței felului în care guvernul său a gestionat situația Covid 19 în România.

Declarațiile premierului au fost făcute într-o emisiunea a postului Realitatea Plus.

”Primul val nu a trecut, iar ce se întâmplă în România este, într-o anumită măsură, firesc.

Totuşi, românii au fost supuşi la măsuri de restricţii, care sunt foarte greu de acceptat.

Deşi noi am avut un plan de relaxare în trepte, un plan gradual, un plan gândit care să permită reluarea activităţilor în ordinea descrescătoare a riscului epidemiologic, există o relaxare şi o atitudine de neglijare a pericolului ca să spun aşa.”

Premierul spune că nerespectarea regulilor este o consecință a iresponsabilității unor lideri ai opoziției, uitând parcă de episodul în care tocmai exemplul său a fost unul dintre cele mai iresponsabile din această perioadă, fiind surprins în birou, alături de câțiva colegi, fără mască, dar cu alcool și țigări.

”Foarte multe luări de poziție, din păcate, ale unor lideri politici iresponsabili, care au îndemnat oamenii să nu respecte regulile, care au bagatelizat în discursurile publice pericolul şi care au determinat pe foarte mulţi români să nu perceapă la adevărata gravitate riscul acestei epidemii”, a spus Orban

Premierul a mai atacat și Curtea Constituțională, dar și Avocatul Poporului, reproșândule faptul că au zădărnicit eforturile Guvernului:

”Dacă nu luam măsura izolării şi carantină, România era Italia la pătrat, pentru că noi am avut peste 1,7 milioane de români, între 26 februarie şi 1 iunie, care au venit din ţări în care epidemia era extrem de puternică şi pentru care, dacă nu aveam la dispoziţie posibilitatea de a lua măsura izolării sau carantinării, practic, oameni infectaţi ar fi circulat în societate şi ar fi răspândit virusul.

La fel cu amenzile. Este nedrept. Deci ai 200.000 de oameni care au încălcat legea, care au fost amendaţi şi tu te situezi de partea lor, nu te situezi de partea celor 19 milioane. Adică 99% din populaţia României, care a fost corectă şi care a respectat regulile, a fost într-un fel sancţionată de această decizie de anulare a amenzilor 

Asta continuă linia situărilor oamenilor puşi de PSD în diferite instituţii publice de partea a celor care nu respectă legea, de partea celor care încalcă legea şi un dispreţ total faţă de majoritatea populaţiei care respectă legea”, a precizat Orban.

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău