Nu sunt bani pentru pensii și alocații, dar partidele își răsplătesc sinecuriștii cu posturi pe mii de euro lunar

Partidele politice din România au grijă de oamenii lor. Sunt mii de posturi la nivel național, la care accederea se face doar pe baza apartenenței politice.

Este drept că nu tiți sunt remunerați ca șeful ASF, cu pste 15.000 de euro lunar, însă și câteva mii pe lună merită efortul de a face parte dintr-un partid.

Parlamentul urmează să aprobe în această săptămână numirile în funcții importante la vârful unor instituții aflate în subordinea forului legislativ.

Miercuri, deputații și senatorii votează propunerile făcute de partide pentru ASF, ANRE și Consiliul Fiscal.

Cea mai râvnită poziție, pentru care s-au bătut și senatorul PSD, fost ALDE, Daniel Zamfir, dar și fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, este cea de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, care a rămas fără șef după plecarea lui Leonardo Badea la BNR.

Să nu credeți că partidele se ceartă pe aceste poziții. Sunt suficiente și se împart prin înțelegeri. Renunțăm noi aici, dar ne susțineți dincolo. Renunțați și voi în ală parte, dar vă sprijinim noi pentru o altă poziție.

Nici nu ai zice că sunt aceleași partide care se ceartă în presă, dorind să arate că vor binele oamenilor… Curtea de Conturi, ASF, ANRE, Consiliul Legislativ etc., toate sunt văcuțe numai bune de muls pentru politicienii români.

Un exemplu de combinație transpartinică, la nivel național, este oferit de Digi24: ”În urma negocierilor dintre partidele politice, președinte al ASF va fi Nicu Marcu, fost parlamentar USL, propus de PNL, dar considerat un apropiat al președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Marcu este susținut și de PSD, dar și de Pro România. Nicu Marcu este actualul vicepreședinte al Curții de Conturi, iar plecarea sa la ASF lasă un loc liber pe care va fi mutat socrul lui Victor Ponta, Ilie Sârbu.

Sârbu a prins doar un rest de mandat în funcția de consilier de conturi, iar pentru a rămâne pe o poziție în instituție poate fi mutat doar pe alte resturi de mandat, pentru că legislația nu permite două mandate consecutive. Mandatul lui Ilie Sârbu, numit la Curte în 2015, expiră anul acesta.”

Exact după aceeași schemă se derulează și ocuparea posturilor din teritoriu, niciodată pe criterii de competență, ci doar de apartenență politică și vână în partid.

sursa Digi24

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău