Dan Rădulescu, deputat USR Prahova: „Prioritățile învățământului pe timp de pandemie ar fi trebuit să fie accesul la internet, platforme online și dispozitive care să permită învățarea la distanță pentru toți elevii și profesorii”

0

Printr-o postare pe pagina de facebook, deputatul USR de Prahova, Dan Rădulescu, atrage atenția asupra nevoii de digitalizare a învățământului românesc în contextul restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. 

„De la începutul mandatului, am pledat pentru un învățământ depolitizat, echitabil, care să asigure egalitate de șanse pentru elevi, dar și competitivitate în mediul educațional.

Prioritățile învățământului pe timp de pandemie ar fi trebuit să fie accesul la internet, platforme online și dispozitive care să permită învățarea la distanță pentru toți elevii și profesorii. Am informat primăriile din județ cu privire la programul WiFi4EU prin care pot oferi internet gratuit în spațiile publice și am depus o propunere legislativă pentru îmbunătățirea programului Euro200. Aceste preocupări ar trebui să continue și pe viitor.

Să nu uităm însă de dotarea și condițiile oferite elevilor și profesorilor în clădirilor școlare în care sper să ne întoarcem în curând.

Nepermis de multe nu au autorizații ISU și autorizații sanitare. Am adresat numeroase întrebări autorităților competente și am militat pentru necesitatea intrării urgente în normalitate și legalitate.

Am susținut prin amendamente la bugetul de anul acesta creșterea sumei alocate pentru lucrări de renovări și reconsolidări la cele peste 2.000 de școli în stare precară, fără laboratoare de științe și săli de sport.

Garantarea dreptului la învățământ gratuit și de calitate pentru toți copiii trebuie să devină o realitate în România.

Am subliniat, în mod repetat, nevoia de finanțare a școlilor din mediul rural, monitorizând măsurile ca membru în Comisia de Învățământ a Camerei Deputaților. Avem nevoie de politici mai eficiente de reducere a abandonului școlar precum și de măsuri sustenabile de combatere a sărăciei.

Prin propunerile legislative inițiate, am cerut reducerea numărul de elevi alocați unui psiholog sau consilier școlar. Într-o lume în care provocările sociale sunt multiple iar mulți părinți sunt fie foarte ocupați, fie plecați la muncă în străinătate, contribuția acestor specialiști este vitală.

Cred cu tărie că programul ”Școala pentru toți” trebuie susținut și extins, cu atât mai mult cu cât avem șansa de a accesa fonduri europene în acest sens!

O șansă pe care nu avem voie să o ratăm, asumată și de programul USR pentru guvernare!” a scris Dan Rădulescu pe pagina de facebook.

(P)

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău