USR ajută primăriile din Prahova să acceseze fonduri europene pentru WI-FI în spații publice

0

USR Prahova ajută primăriile din Prahova să acceseze fonduri europene pentru WI-FI în spații publice.

Anunțul a fost postat pe pagina de Facebook a partidului condus de Dan Barna:

Astfel, primăriile din județul Prahova care NU au făcut deja acest pas în etapele anterioare pot aplica acum! Simplu și gratuit! Primul venit, primul servit! Internetul gratuit poate fi în toate localitățile din România.

🇪🇺 Comisia Europeană deschide cea de-a patra perioadă de aplicații pentru programul WiFi4EU, care are ca scop asigurarea accesului gratuit la internet pentru cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene și pentru cei ce le vizitează.

❗️Este o șansă importantă de modernizare pentru satele României. Este o șansă ca fiecare român, indiferent de unde locuiește și cât câștigă, să aibă acces la internet, să fie conectat la fel ca orice alt cetățean european.

Rețelele de WiFi vor fi instalate în locuri publice precum piețe, parcuri, instituții publice, biblioteci și spitale.

❗️Pentru acest program pot aplica TOATE localitățile din statele membre, iar administrațiile publice locale vor decide care sunt spațiile publice unde hotspoturile vor fi amenajate. Comisia acoperă costurile aferente instalării infrastructurii, iar municipalitățile acoperă cheltuielile de funcționare.

💶 Finanțarea pentru fiecare unitate administrativ-teritorială va fi în valoare de 15.000 EUR și se va aplica pe principiul “primul venit, primul servit”.
În acest sens, USR Prahova a început demersul de înștiințare a primăriilor din județ despre această oportunitate și pentru a le pune la dispoziție ghidul de depunere a candidaturilor, precum și procedurile de înregistrare. Considerăm că toți factorii decidenți trebuie să conlucreze pentru ca accesul la internet să fie posibil de oriunde.
Fiecare localitate poate beneficia de UN SINGUR VOUCHER pe parcursul derulării programului, acesta putând fi folosit și pentru finanțarea parțială a unui proiect de anvergură, dar și pentru modernizarea rețelei deja existente.
📆 Așadar, administrațiile locale trebuie să fie pregătite pentru a se înscrie online, începând cu data de 3 iunie, ora 13:00, pe site-ul: https://wifi4eu.ec.europa.eu/#/home

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău