Dan Rădulescu, deputat USR de Prahova: „Educația online e doar un mit – 7,27% dintre elevii prahoveni nu dispun de mijloace de conectare online”

0

Pandemia de coronavirus și închiderea școlilor a scos la suprafață o problemă gravă, pe care autoritățile o țin sub preș: situația elevilor care nu pot participa la cursurile on-line din cauza lipsei mijloacelor de conectare. 

„Din păcate, educația online e doar un mit – 7,27% dintre elevii prahoveni, adică 6.348 de copii, nu dispun de mijloace de conectare online!

Am tot vorbit, în postările anterioare, mereu cu aceleași temeri pentru copiii care nu au acces la internet sau la un calculator.

Conform Ordinului de Ministru care reglementează acest tip de predare, părintele, tutorele legal instituit sau susținătorul egal are obligația de a lua toate măsurile necesare pentru a asigura accesul și participarea preșcolarului sau elevului la activitățile de învățare online organizate de unitatea de învățământ.

Cum această obligație impusă părintelui poate fi, pentru multe familii cu posibilități materiale reduse, doar o cerință intangibilă, în temeiul Legii nr. 544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, am trimit o solicitare către Inspectoratul Școlar Județean Prahova, prin care am cerut răspuns următoarelor întrebări:

1. Câte unități de învățământ au primit echipament pe care să îl dea în custodie elevilor?

2. Câți profesori au anunțat că se află în imposibilitatea de a susține orele online?

3. Care este numărul de elevi fără acces la internet sau aflați în imposibilitatea de a urma ore online?

Din răspunsul primit, temerile mele s-au adeverit, căci 7,27% dintre elevi nu dispun de mijloace de conectare online, așa că, pentru 6 348 de copii prahoveni, educația online e doar un mit, precum spuneam.

Dacă acestor copii le-a fost asigurat sprijinul promis voi afla după următoarea serie de solicitări.” a scris Dan Rădulescu pe pagina de facebook.

(P)

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău