Ape tulburi în PSD. Câțiva baroni locali l-ar vrea pe Sorin Grindeanu în locul lui Marcel Ciolacu

0

De la plecarea Vioricăi Dăncilă, PSD are un președinte interimar, în persoana lui Marcel Ciolacu.

Acestuia i se reproșează că este prea moale în relația cu PNL și că face figurație pe scena politică, în loc să se lupte pentru a recâștiga procente pentru propriul partid.

Situația generată de criză ar fi teoretic favorabilă partidelor din opoziție, ele putând să profite de erodarea PNL. Cum criza presupune măsuri nepopulare, dacă ne gândim doar la restricțiile de mobilitate și este suficient să înțelegem ce se întâmplă cu o parte a celor care au votat cu liberalii.

Totuși, PSD cară în spate sacii cu prostiile făcute în perioadele în care au guvernat, nedând prea multe semne că au intenția să se reformeze. De aici și incapacitatea acestui partid de a capta din ceea ce pierde PNLul.

În acestă vară este programat congresul PSD, până de curând Marcel Ciolacu nepărând să aibă contracandidat. Au apărut sondajele interne, care îi îngrijorează pe baronii locali ai PSD, partidul fiind cotat cu aproximativ 25%, aceștia nemaivăzând în Ciolacu un lider capabil să le garanteze continuitatea în teritoriu.

Baronii au de plătit și o poliță, la instalarea în poziția de lider interimar Ciolacu cerându-le să facă un pas în spate. Deocamdată acesta este susținut de Paul Stănescu și Gabriela Firea. De partea cealaltă, Sorin Grindeanu îi are în spate pe PSD-iștii din Moldova. Împotriva lui Ciolacu mai sunt și Eugen Teodorovici, Viorica Dăncilă și Codrin Ștefănescu.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău