Deputatul PNL Roberta Anastase solicită agenților economici publicarea zilnică a rezultatelor monitorizării cu privire la gradul de poluare din Ploiești

0

Deputatul PNL Roberta Anastase a anunțat, marți, în cadrul unei videoconferințe, că a transmis o scrisoare agenților economici prin care solicită publicarea zilnică a rezultatelor monitorizărilor proprii, pe care aceștia le fac cu privire la gradul de poluare a mediului din Ploiești, dar și din celelalte zone din Prahova. Solicitarea vine în contextul în care în ultima lună s-au înregistrat mai multe sesizări din partea cetățenilor privind calitatea aerului din municipiu.

În ciuda reducerii traficului rutier în perioada stării de urgență, în ultima vreme s-au înregistrat depășiri la anumiți indicatori, fapt care a generat un val de sesizări din partea cetățenilor.

Deputatul PNL Roberta Anastase a solicitat marilor agenți economici publicarea zilnică a monitorizărilor proprii cu privire la gradul de poluare a mediului din Ploiești și din celelalte zone din Prahova în care aceștia își desfășoară activitatea.

„Încurajez cetățenii să continue să sesizeze problemele legate de mediu”, a susținut deputatul PNL Roberta Anastase, precizând că, săptămâna viitoare, a solicitat inclusiv o audiență la ministrul Mediului, cu privire la situația generată de poluare în municipiul Ploiești.

Scrisoare adresată agenților economici din Prahova

Bună ziua,

În calitate de parlamentar de Prahova, alături de dumneavoastră, agenții economici, consider că avem datoria față de comunitatea noastră să nu neglijăm una din principalele preocupări ale oamenilor: grija pentru sănătate.

Trăim vremuri pe care niciodată nu am crezut că le vom trăi, că vom fi nevoiți să reanalizăm în detaliu toți pilonii pe care societatea este construită.

Preocuparea pentru sănătate a căpătat noi valențe, așa că tot ceea ce va urma va trebui să țină cont de această perspectivă. Pandemia este doar un episod, unul tragic, dar trecător. Important este ceea ce vom face după.

Am monitorizat cu atenție tot ceea ce s-a petrecut în ultimele două luni și am remarcat și apreciat mobilizarea impresionantă a celor mai mari agenți economici din Prahova. O parte dintre aceștia sunt asimilați, în percepția publică, categoriei „mari poluatori”.

Sprijinul acordat sistemului sanitar a dovedit că nu rămâneți impasibili în fața nevoilor comunității, dar lucrurile vor reveni la normal, iar poluarea rămâne o problemă care se impune a fi rezolvată.

Este timpul unui nou set de acțiuni concrete.

Vă solicit să publicați, zilnic, pe site-urile dumneavoastră rezultatele monitorizărilor proprii, pe care le faceți asupra gradului de poluare a mediului din Ploiești și în din celelalte zone din Prahova unde vă desfășurați activitățile.

Aveți posibilitatea tehnică și avem datoria civică și responsabilitatea față de comunitate să luptăm pentru sănătate, nu doar la modul declarativ! Aștept cu sporit interes primul astfel de gest.

Împreună putem face schimbarea pe care toți o așteaptă!

Roberta Alma Anastase

Deputat, PNL Prahova

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău