Cătălina Bozianu, deputat PMP Prahova: „menținerea măsurilor restrictive la același nivel pe tot cuprinsul țării nu se (mai) justifică”

0

Cătălina Bozianu, deputat PMP de Prahova este de părere că măsurile restrictive aplicate la nivel național ar trebui să fie ridicate diferențiat, în funcție de situația epidemiologică din fiecare județ. Județul Prahova este unul dintre cele mai puțin afectate de pandemia de coronavirus.

„La ora la care scriu, județul Prahova înregistrează 69 de infectați cu Covid-19 și două decese susceptibile a fi cauzate de virus.

După unele evaluări, am fi județul cel mai puțin afectat de epidemie. Observând diferențele dintre județe, nu pot să nu mă gândesc la faptul că menținerea măsurilor restrictive la același nivel pe tot cuprinsul țării nu se (mai) justifică.

Cred că este momentul să ne gândim foarte serios (aici sunt de acord cu jurnalistul ploieștean Marius Visarion) dacă nu cumva este o idee bună (pentru economie, pentru sănătatea fizică și mintală a oamenilor) ca măsurile specifice stării de urgență pandemică să fie aplicată diferențiat, în funcția de statistica epidemiologică din fiecare județ.

De pildă, ca un prim pas, pentru Ploiești ori pentru orașele turistice de pe Valea Prahovei, aș propune redeschiderea parcurilor (cu măsuri de limitare a traficului implementate de poliția locală) și a unor obiective turistice în funcționarea cărora se poate aplica așa-numita distanțare socială.

De asemenea, cred că ar trebui relaxate rapid restricțiile impuse desfășurării unor activități economice. Suntem un județ industrial și viețile multor concetățeni depind de locurile de muncă oferite de economia prahoveană.

E vremea să ieșim de sub domnia panicii și să acționăm astfel încât medicamentul (izolarea) să nu devină mai periculos decât boala (virusul).” a scris Cătălina Bozianu pe pagina de facebook.

sursa foto: facebook Cătălina Bozianu

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău