- Publicitate -

Scandalul autonomiei ”Ținutului Secuiesc”. Proiectul de lege a trecut tacit de Camera Deputaților. Problema mult mai gravă este cum autoritățile permit un ATENTAT la integritatea României

Data:

În cursul zilei de ieri s-a aflat cum un proiect de lege inițiat de UDMR a trecut de Camera de Camera Deputaților, urmând să intre la vot în Senat. Să explicăm cum a fost posibil și care este adevărata problemă cu astfel de inițiative.

Este deja foarte bine cunoscută problema așa zisului Ținut Secuiesc, una dintre cele mai frumoase zone din țară, aflată chiar în inima României. Descălecați în urmă cu aproximativ 1000 de ani, deși nimeni nu i-a invitat, secuii au dorit dintotdeauna să creeze un ”stat în stat”, cu autonomie.

Cuminți, de multe ori uitând ororile comise de ocupația maghiară din Transilvania, românii au ales să fie toleranți. Așa se face că, în România, etnicii (nu doar maghiari) au mai multe drepturi și facilități decât românii. Interesele politice, combinațiile contra voturi și businessuri oneroase (defrișările masive, spre exemplu), au făcut ca o uniune cu caracter etnic, nu politic, să fie mai mereu la guvernare și să încline balanța în decizii, șantajând partidele care doreau să obțină majoritatea pentru a guverna.

- Publicitate -

Proiectul care viza autonomia Ținutului Secuiesc a trecut ieri tacit de Camera Deputaților. Inițiativa aparține deputaților UDMR Zsolt-Istvan Biro şi József-György Kulcsar-Terza. Asta înseamnă că, împlinind termenul în care trebuia discutat, se consideră a fi votat de către camera inferioară a Parlamentului, urmând ca votul final să fie la Senat. În mod cert nu va trece, presiunea publică fiind extrem de mare pe clasa politică, aceasta nepermițându-și un act de Înaltă Trădare.

Statutul de Autonomie al Ţinutului Secuiesc, adoptat prin lege, se aprobă prin referendum de către cetăţenii Ţinutului Secuiesc”, se precizează proiectul de lege.

Regiunea autonomă va cuprinde actualele judeţe Covasna şi Harghita, cât şi scaunul istoric Mureş care aparţine judeţului Mureş. Scaunele sunt teritorii tradiţionale secuieşti.

- Publicitate -

În Ţinutul Secuiesc limba maghiară are acelaşi statut ca şi limba oficială a statului. Toţi cetăţenii domiciliaţi sau rezidenţi în Ţinutul Secuiesc au dreptul să folosească ambele limbi în condiţii egale, în viaţa privată şi cea publică, inclusiv în cadrul instituţiilor publice, precum şi în faţa autorităţilor publice, atât oral cât şi în scris”, conform proiectului de lege.

Prin adoptare tacită au trecut multe alte proiecte de legi oneroase. Unele dintre acestea au fost lăsate intenționat să ajungă la termen și să treacă, tocmai pentru a nu atrage atenția opiniei publice. În cazul autonomiei au apărut și reacțiile liderilor politici:

Marcel Cioacu, președinte PSD și președinte al Camerei Deputaților:

- Publicitate -

PSD NU susține legea privind autonomia Ținutului Secuiesc! PSD va vota împotriva acestui proiect de lege și îl va respinge URGENT la Senat, care e cameră decizională.

De altfel, PSD a votat împotrivă și în comisiile de specialitate din Camera Deputaților. Acest proiect are NUMAI rapoarte de respingere și avize NEGATIVE. Acest proiect a fost introdus pe ordinea de zi cu raport de RESPINGERE.

Mai mult, GUVERNUL a dat răspuns și a trimis PUNCT DE VEDERE după mai bine de două luni de când i-a fost solicitat, după ce se împlinise deja termenul de adoptare tacită! Mai mult, Comisia pentru Administrație condusă de PNL a avut nevoie de 3 săptămâni ca să dea un raport pentru această lege. Mai mult, Biroul Permanent al Camerei a atenționat Comisia de Administrație printr-o adresă că se împlinește termenul de adoptare tacită și că trebuie să facă ceva.

- Publicitate -

Deși reprezentanții PNL mimează acum naționalismul, chiar ei sunt vinovați pentru neîntrunirea la timp a plenului care să respingă această lege. Pentru că au venit infectați în Parlament și nu am putut ține ședințe fix în perioada în care s-a împlinit termenul de adoptare tacită pentru această lege„, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Florin Roman, liderul deputaților PNL, atacă PSD pentru adoptarea tacită:

Adoptarea tacită a proiectului de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc este un troc politic ascuns, între PSD și UDMR. Nu este pentru prima dată când în Parlamentul României, PSD face jocul UDMR, punând interese de partid în fața interesului național. Responsabilitatea integrală pentru adoptarea tacită a acestui proiect de dezintegrare teritorială a României revine majorității toxice a PSD și aliaților săi din conducerea Camerei Deputaților care au profitat de perioada Paștelui și de activitatea restrânsă din parlament pentru a nu trece la vot final proiectul amintit. În acest mod se procedează când o majoritate toxică vrea să treacă pe șest un proiect de lege.

- Publicitate -

Am auzit din partea liderului PSD că proiectul nu a primit raport de la comisie. E o minciună! Acest proiect de lege a primit raport de respingere de la Comisia de Administrație Publică. A mai spus că nu a știut! Cum poți să spui așa ceva când stenograma ședinței din 23 aprilie arată alb pe negru că cel care a făcut anunțul este chiar Marcel Ciolacu, președinte al PSD și al Camerei Deputaților. Trocul acestei înțelegeri este susținerea parlamentară de care PSD are nevoie de la UDMR pentru a-și promova proiectele populiste, legate de epidemia de COVID.

PNL solicită PSD să solicite dezbaterea și respingerea la Senat, în câteva zile, a acestui proiect nociv. Țara este în lupta cu pandemia, iar PSD profită de aceste zile grele pentru a pune umărul la susținerea unor proiecte care vizează federalizarea României! Asta este adevărata față a PSD: și-au schimbat liderii, dar năravul a rămas același, promovarea unor politici anti-naționale și populiste.

Victor Ponta, președinte Pro România: ”Parlamentarii Pro Romania NU au votat si NU vor vota niciodata un asemenea proiect! Cei care sustin trebuie sa iasa public si sa isi asume / noi suntem IMPOTRIVĂ!”

- Publicitate -

Așa cum precizam și în titlu, problema cea mai mare o reprezintă lipsa de reacție a autorităților statului român, care se ascund la umbra procedurilor parlamentare. Nu este ilegal să inițiezi un proiect de lege, dar este ILEGAL să atentezi prin asta la independența, integritatea și suveranitatea României. Ne exprimăm speranța că o asemenea monstruozitate nu va trece de Senat, pentru că altfel, dincolo de ordonanțe militare și de pericolul infectării, nimic nu i-ar putea ține pe români în case, fiind nevoiți să-și apere ceea ce trece ”tacit” de Camera Deputaților.

În cursul acestei zile, miercuri, 29 aprilie 2020, ora 14.00, Senatul va vota soarta proiectului de lege privind ”autonomia Ținutului Secuiesc”.  Revenim cu detalii, după încheierea procedurilor.

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Imagini spectaculoase cu cel mai nou bloc din centrul Ploieștiului

Apartamentele imobilului Bucegi 12 din centrul Ploieștiului încep să...

SGU a început operațiunea de demolare a garajelor ilegale din Ploiești [FOTO-VIDEO]

Angajații SGU Ploiești demolează astăzi mai multe garaje construite...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...

De ce e importantă conducerea defensivă într-un trafic agresiv? Sfaturile expertului Silviu Toma [VIDEO]

Silviu Toma face o analiză pertinentă a stilului de condus al românilor.
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Accident în Ploiești. Un șofer de 27 de ani a ajuns la spital

Un accident rutier s-a produs, miercuri seară, la intersecția...

Imagini spectaculoase cu cel mai nou bloc din centrul Ploieștiului

Apartamentele imobilului Bucegi 12 din centrul Ploieștiului încep să...
- Publicitate -