Cătălina Bozianu, deputat PMP Prahova: „Cer public premierului Orban și ministrului Oros să acționeze în sensul acordării de ajutoare directe de stat către producătorii agricultori”

Cătălina Bozianu, deputat PMP de Prahova, susține că redresarea economică a României, în urma pandemiei de coronavirus, va depinde de agricultură. În acest sens, printr-o postare pe pagina de facebook, Cătălina Bozianu cere public Guvernului să sprijine producătorii. 

„Din ce în ce mai mulți oameni implicați în economie – antreprenori, analiști, funcționari ai statului – afirmă că, în România, impactul crizei Covid-19 va fi mult diminuat dacă, în 2020, reușim să facem performanță în agricultură.

Practic, viitorul economiei românești depinde de modul în care reușim să-i ajutăm pe fermierii mai mici sau mai mari să producă și să poată vinde.

Am primit, în ultimele două săptămâni, zeci de mesaje de la producători, în care oamenii avansează propuneri către guvern și cer ca executivul să facă mai mult pentru ajutorarea și stimularea sectorului agricol. Sunt de acord cu ei: deciziile și acțiunile de până acum ale Palatului Victoria pe acest domeniu sunt, deocamdată, insuficiente. Mai ales, în contextul în care alte state europene se implică direct în ajutorarea fermierilor.

Cer public premierului Orban și ministrului Oros să acționeze în sensul acordării de ajutoare directe de stat către producătorii agricultori, în limita de 100.000 de euro pentru fiecare exploatație agricolă.

În condițiile în care pandemia coronavirus a obligat Uniunea Europeană să relaxeze interdicțiile privind ajutoarele de stat, iar țări precum Germania sau Franța le acordă, pasivitatea guvernului de la București nu este justificată.

Această pasivitate poate agrava, cu consecințe nebănuite, criza economică pe care o vom traversa în următorii ani.”

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău