spital_boli_infectioase_74339400.jpg

Imaginile au fost postate pe facebook și au devenit virale în doar câteva ore. Sunt imagini surprinse ieri în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

Autoritățile se apără și spun că spitalul este în renovoare, iar unele saloane ar fi deja reabilitate. Cu toate acestea, se vede clar că sunt și pacienți care stau în condiții greu de imaginat. 

Scuza conform căreia spitalul este în reabilitare, nu are nicio valoare, atât timp cât ani la rând, spitalele din România au fost lăsate în paragină. El au avut manageri care ar fi putut să se ”bată” pentru obținerea de fonduri, pentru reabilitare sau măcar pentru igienizare. Există numeroase exemple, cum ar fi Spitatul CF Ploiești (fost CFR), acolo unde eforturile celor care conduc unitatea, au făcut ca spitalul să arate impecabil în fiecare secție.

Imaginile spitalului timișorean au fost postate pe Facebook, de Ana Maria Czap, care a completat, în descrierea fotografiilor:

"Anul 2018, România, Timișoara, Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș!!! 
Nu mai am cuvinte sa comentez....cred ca imaginile spun totul.... Spun doar ca mai trebuie sa mergeti la multe concerte, cu spectacole ale marilor artisti, pt a aduce spitalul la niste conditii putin mai ridicate decat cele din lagarele de concentrare.... Donati in continuare bani pt a creste buzunarele celor aflati la conducere!!!
Si sfatul meu....incercati sa va pastrati sanatosi....daca ajungeti aici, mai mult ca sigur ca mult nu o veti mai duce", a scris aceasta.

Ca și în cazul SJU Ploiești, bani au fost de-a lungul anilor, însă spitalele au tot fost căpușate de toate partidele care au trecut pe la putere. Fondurile au dispărut, unori chiar pe lucrări făcute doar pe hârtie sau, în cel mai fericit caz, pe căteva găletușe cu lavabil ieftin. Ați auzit ca vreun manager de spital să răspundă?  

spital_boli_infectioase_74339400.jpg

spital_boli_infectioase_2_68571200.jpg