Președintele CJ Prahova îi cere prefectului interzicerea circulației persoanelor și ziua, nu doar noaptea

65014591_477676639698507_8857689832554496000_n_d3ed5.jpg

65014591_477676639698507_8857689832554496000_n_d3ed5.jpg

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, i-a solicitat prefectului să aplice interdicția deplasărilor populației și în intervalul orar 6:00-22:00, nu doar noaptea.

Mesajul postat pe Facebook de Bogdan Toader:

În calitate de președinte al Consiliului Județean Prahova și de vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, solicit în mod public prefectului județului Prahova, ca la întrunirea în ședința extraordinară a CJSU de astăzi, să se adopte noi măsuri obligatorii destinate protejării prahovenilor!

❗Suntem cu toții conștienți că deciziile luate la nivel național nu sunt de ajuns pentru a restrânge răspândirea epidemiei de coronavirus.

Văzând că unii cetățeni nu respectă recomandarea privind circulația doar în situații limită și obligatorii pe timpul zilei, între orele 6.00 și 22.00, mă simt obligat să vin cu o serie de propuneri.

Citește și Maramureșul intră în carantină și pe timpul zilei. Ar fi o măsură bună și în Prahova?

La nivel județean pot fi adoptate hotărâri mult mai clare pentru a ocroti locuitorii Prahovei, cum ar fi instituirea DE URGENȚĂ a următoarelor măsuri:

▪︎Interzicerea circulației persoanelor, pe teritoriul județului Prahova, în intervalul orar 6.00 – 22.00, cu excepția situațiilor prevăzute în Ordonanța Militară nr. 2 din 21 martie 2020, respectiv a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale; c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță; d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie; e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

▪︎Obligativitatea schimbării programului de funcționare al tuturor magazinelor alimentare, farmaciilor și al supermarket-urilor, prin stabilirea unui orar fix destinat seniorilor, astfel încât să le vină în ajutor persoanelor cu vârsta peste 65 de ani.

▪︎Verificarea de către patrule comune ale Poliției Naționale, Poliției Locale (preluată pe perioada stării de urgență de către Poliția Română), Jandarmeriei a respectării prevederilor Ordonanței Militare nr 2/21 martie 2020, precum și a deciziilor ce vor fi luate în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Dragi prahoveni, să înțelegem cu toții necesitatea adoptării unor astfel de măsuri, pentru că avem obligația să respectăm dreptul la viață al fiecăruia dintre noi!

Vreau să fiți sănătoși și să trecem cu bine peste această perioadă, în cel mai scurt timp posibil!

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

2 COMENTARII

  1. Ar trebui să-ți dai dovada de decența ,să-ți dai JOS posterele tale(mărețele realizări)afișate în oraș zona SJUP,să-ți reevaluezi realizările inexistente ale tale(ai afacerile murdare cu firme agreate de PSD) ,să lași politica deoparte și apoi sa-i soliciți prefectului ce vrei sa faci.

  2. Omul asta nu are nici macar urma de bun simt! Latra tot felul de tampenii incoerente,deja masurile despre care vorbeste el sunt implementate la nivel national.Incearca sa se bage in zeama incercand sa ne convinga ca el si cu cozma au inventat apa calda.Du-te bai nene si culca-te ca esti depasit de caciula pe care incerci sa o porti. Auzi la el „se simte obligat” de parca l-ar fi obligat cineva sa nu faca nimic notabil pana acum.Zii merci ca a venit”pandemia” si o sa apuci cateva zile in plus de salariu „nesimtit” ca nici salariul minim pe economie nu l-ai merita!

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău