PNL a dat o lovitură grea USR-ului, dar mult mai grea PLUS-ului, în Capitală: ”Este oficială candidatura lui Nicușor Dan la primărie, cu susținerea PNL”

0
19
Nicușor_Dan_candidatura_bgiu_1cb2e.jpg

Nicușor_Dan_candidatura_bgiu_1cb2e.jpg

Deși a intenționat de la început să candideze din partea USR, Nicușor Dan a fost plimbat cu vorba de cei care l-au mazilit din partid.

Recunoscut chiar și de opoziție ca un om foarte priceput și pregătit în adminitrație publică locală, Nicușor Dan a decis să candideze independent. USR a părut că-l susține, dar cu un discurs mai timid, nu cumva să-și deranjeze partenerii de la PLUS, care merg pe mâna lui Vlad Voiculescu.

Neavând o propunere care să aibă șanse în fața Gabrielei Firea, PNL a simțit oportunitatea și a anunțat că va susține candidatura lui Nicușor Dan. 

Ludovic Orban: ”PNL a efectuat o cercetare sociologică amplă la nivelul Municipiului București, în urma acestei cercetări a rezultat clar că toți candidații PNL au șansa de a câștiga dar nu avem această garanție că vor câștiga bătălia cu PSD. 

Vreau să vă anunț că în urma discuțiilor pe care le-am avut cu Nicușor Dan, am luat decizia de a-l propune pe Nicușor Dan ca și candidat la Primăria Capitalei susținut de PNL. Voi susține această propunere în fața PNL București, și în fața Biroului Politic al PNL.”

Dat fiind contextul, amuzantă a fost reacția lui Dan Barna. ”O veste bună – PNL tocmai a anunțat că îl susține pe Nicușor Dan, candidatul USR pentru Primăria Capitalei. Anunțul este un mare pas înainte pentru perspectiva unui candidat unic anti-PSD la București”, a scris Dan Barna, pe Facebook.

Doar că, în interiorul Alianței USR-PLUS nu a fost stabilit modul în care va fi desemnat candidatul între Nicușor Dan și Vlad Voiculescu. 

În contextul mișcărilor politice de la Capitală, interesant va fi și jocul politic de la Ploiești. Revenim cu detalii. 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here