Explicațiile USR – Plus cu privire la numirea candidatului pentru Primăria Ploiești

0
conferinta-usr-plus_7700f.jpg

conferinta-usr-plus_7700f.jpg

Negocierile dintre USR și Plus pentru nominalizarea lui Răzvan Enescu drept candidat la Primăria Ploiești, la alegerile locale din 2020, nu au fost unele lipsite de frământări, cu atât mai mult cu cât totul a coincis cu schimbarea conducerii Plus Prahova, în baza unei proceduri care a surprins pe mulți. 

Nominalizarea lui Răzvan Enescu drept candidat la Primăria Ploiești a trecut aproape pe plan secund după ce s-a aflat că momentul a coincis cu o situație deloc simplă.

Conducerea Plus Prahova a fost schimbată în baza unei moțiuni de neîncredere votată electronic, fapt care a generat o serie de opinii contra procedurii de demitere.

Citește și: ”Cutremur” în Plus Prahova: conducerea a fost demisă! Marius Fenichiu: ”Persoane fără legimitate au negociat cu USR!”

În timp ce fostul președinte, Marius Fenichiu, susține că această moțiune a fost inițiată în urma unei măsuri abuzive de la ”centru”, iar Plus a suferit pierderi uriașe în urma negocierilor din weekend cu USR, atât președintele USR Prahova, Mihai Polițeanu, cât și candidatul desemnat la Primăria Ploiești, Răzvan Enescu, au încercat, marți, să explice cum au stat de fapt lucrurile la capitolul negocieri între cele două formațiuni politice.

„Negocierile au debutat în luna decembrie și au durat două luni și jumătate. Și, o să fiu sincer, nu o să vă ascund, au fost niște negocieri grele, au fost momente de tensiune maximă, momente în care am crezut că o merge separat în alegeri. Ceea ce ne-a ținut la masa negocierilor a fost conștiința că ploieștenii și prahovenii așteaptă de la noi să ne înțelegem și să fim maturi, că pe termen lungul drumul nu poate fi decât împreună, că avem oameni buni și în USR, dar și în Plus”, a susținut Mihai Polițeanu, președintele USR Prahova.

Cât privește moțiunea de neîncredere care a stat la baza schimbării conducerii Plus Prahova, Răzvan Enescu a evitat un  răspuns tranșant.

„Moțiunea a fost perfect democratică. Dacă este să ne raportăm la persoanele cu drept de vot, oricum, peste jumătate din membrii cu drept de vot au votat această moțiune democratică. Deci nu cred că se pune problema că această inițiativă nu a fost democratică. În al doilea rând nu, nu aș vrea să comentez declarația (n.r fostului președinte Marius Fenichiu). De ce? Pentru că eu am intrat în politică cu un anumit scop. M-am săturat de joculețe și de negocieri făcute pe un colț de șervețel într-un bufet din gară. M-am săturat de chestii de genul ăsta. M-am săturat de discuții minuscule, meschine… Nu mai vreau așa ceva. Nu vreau să intru  într-un dialog de această speță. Sincer îmi doresc să facem ceva constructiv”, a declarat Răzvan Enescu, care a mai precizat că, personal, nu a votat moțiunea de neîncredere pentru fosta conducere.

„Procedura a fost inițiată de acum două săptămâni. (…) Aproximativ 120 de membri din filială au inițiată această moțiune de cenzură. Ea a fost votată începând de săptămâna trecută până ieri de 61% dintre membrii din filială. Nu e vorba de ceea ce suntem obișnuiți la alte partide cu manevre de la nivel național, în care cineva vine suspendă liderul ș.a.m.d. A existat un vot suficient de larg de a constata că aceasta era voința membrilor”, a susținut Andrei Lupu, membru al Biroului Național al Plus.

Pe de altă parte, Mihai Polițeanu, președintele USR Prahova, a recunoscut că, în cadrul negocierilor, primii cinci candidați la Consiliul Local Ploiești sunt din partea formațiunii pe care o conduce.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău