PTlmMDhjMjEwYzA2YjVjOGY0YmQ5N2E5YTUwN2IyMDgw.thumb_7e371.jpg

Este clar că PNL susține dorința președintelui Iohannis de a declanșa alegeri anticipate, motiv pentru care a făcut tot ceea ce a fost posibil să le provoace. Inițial PSD a fost vehement din perspectiva acceptării alegerilor înainte de termen, dintr-un motiv foarte simplu. Totuși, ceva i-a determinat să fie acum de partea anticipatelor.

De ce nu au vrut în prima fază? Așa cum spuneam, motivul este simplu: PNL nu apucase să se erodeze suficient de mult la guvernare, iar românii nu au uitat relele din perioada guvernării PSD. În acest context, social democrații nu s-ar fi aventurat să se prezinte prematur în fața electoratului, cu un procent mult sub ceea ce îi adusese la guvernare. 

PSD-iștii aveau nevoie de o pauză cât mai lungă în opoziție, de unde să atace actuala guvernare și să aștepte efectele unor măsuri cu caracter nepopular, inerente având în vedere situația finanțelor țării. Iată însă că psd-iștii și-au schimbat strategia, fiind acum de acord cu anticipatele.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Conform unor surse participante la ședință, citate de digi24, cei mai vocali lideri în favoarea anticipatelor au fost Paul Stănescu și Lia Olguța Vasilescu. De asemenea, chiar dacă vor contesta la CCR propunerea lui Ludovic Orban ca premier desemnat, social democrații nu vor bloca votul de învestitură.

„Se pare că nimeni nu vrea să mai câștige alegerile, vrem doar să trecem prin ele. Pe cifrele de astăzi o să avem mai puțin de jumătate din numărul actual de parlamentari”, au declarat surse din PSD, din rândul celor care se tem de alegerile anticipate.

Cei care susțin anticipatele sunt de părere că organizarea rapidă a alegerilor parlamentare, în apropierea celor locale, îi va motiva pe aleșii local să tragă pentru partid, iar astfel scorul PSD va fi unul bun, peste cele 20 de procente care apar acum în sondaje.

Dată fiind situația actuală, scenariul posibil este respingerea în Parlament a două propuneri de guvern, urmată de declanșarea alegerilor anticipate.

foto facebook Marcel Ciolacu

PTlmMDhjMjEwYzA2YjVjOGY0YmQ5N2E5YTUwN2IyMDgw.thumb_21f29.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg