Nemulțumire în PSD Prahova. Unii social-democrați se tem că o posibilă alianță cu Forța Națională le-ar diminua numărul de mandate în consiliile locale

0
gratiela-gavrilescu-partid_d1793.jpg

gratiela-gavrilescu-partid_d1793.jpg

Anunțul pe tema unei posibile alianțe între PSD și Partidul Forța Națională a dus la o serie de tensiuni în rândul unor social-democrați cu ștate vechi.

Cea mai bună strategie a unei formațiuni politice recent înființate este, bineînțeles, o alianță înainte de alegerile locale, cu atât mai mult cu cât guvernul liberal și-a asumat răspunderea pentru proiectul privind alegerea primarilor în două tururi și impunerea obligației ca aceștia să fie aleși cu 50+1 dintre cetățenii care își exprimă votul. 

Prin urmare este explicabilă demararea negocierilor dintre Partidul Forța Națională și PSD Prahova, în vederea parafării unei alianțe. 

Citește și: Deputatul Grațiela Gavrilescu confirmă o posibilă alianță între Partidul Forța Națională și PSD

Numai că acest lucru a creat tensiuni în rândul unor social-democrați care, spun gurile rele, nu văd cu ochi buni o astfel de strategie.

Totul pleacă de la faptul că, din start, recent înființata Forța Națională ar urma să obțină cel puțin două locuri eligibile pe lista de candidați a PSD pentru Consiliul Județean și consiliile locale, fapt care ar reduce numărul de mandate a social – democraților cu ștate vechi, care spun că ar fi mult mai înțelept ca o astfel de alianță să fie încheiată după alegeri, indiferent despre ce formațiune este vorba, pentru asigurarea unei majorități confortabile în consiliile locale. 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău