gratiela-gavrilescu-partid_d1793.jpg

Anunțul pe tema unei posibile alianțe între PSD și Partidul Forța Națională a dus la o serie de tensiuni în rândul unor social-democrați cu ștate vechi.

Cea mai bună strategie a unei formațiuni politice recent înființate este, bineînțeles, o alianță înainte de alegerile locale, cu atât mai mult cu cât guvernul liberal și-a asumat răspunderea pentru proiectul privind alegerea primarilor în două tururi și impunerea obligației ca aceștia să fie aleși cu 50+1 dintre cetățenii care își exprimă votul. 

Prin urmare este explicabilă demararea negocierilor dintre Partidul Forța Națională și PSD Prahova, în vederea parafării unei alianțe. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Deputatul Grațiela Gavrilescu confirmă o posibilă alianță între Partidul Forța Națională și PSD

Numai că acest lucru a creat tensiuni în rândul unor social-democrați care, spun gurile rele, nu văd cu ochi buni o astfel de strategie.

Totul pleacă de la faptul că, din start, recent înființata Forța Națională ar urma să obțină cel puțin două locuri eligibile pe lista de candidați a PSD pentru Consiliul Județean și consiliile locale, fapt care ar reduce numărul de mandate a social - democraților cu ștate vechi, care spun că ar fi mult mai înțelept ca o astfel de alianță să fie încheiată după alegeri, indiferent despre ce formațiune este vorba, pentru asigurarea unei majorități confortabile în consiliile locale. 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg