Guvernul își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi

0
1573029398big_i_2df64.jpg

1573029398big_i_2df64.jpg

Guvernul Ludovic Orban a decis angajarea răspunderii pentru modificarea legislației electorale în sensul alegerii primarilor în două tururi.

După ce miercuri la Guvern a fost în lucru o ordonanță de urgență pentru modificarea legislației electorale, premierul a decis să își angajeze răspunderea.

Declarațiile lui Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern:

”PNL susține alegerea primarilor cu jumătate plus unu dintre cetățenii care își exprimă votul. În urmă cu doi ani am inițiat un proiect de lege de conferire a unei legitimități a acestor primari prin impunerea obligației ca primarul să fie ales cu 50%+1. Acest proiect a fost parcat neregulamentar de BPuri la o defunctă comisie pentru a împiedica adoptarea proiectului de către plenul camerei deputaților.

Ca atare, stimați colegi, am luat decizia de a ne angaja răspunderea în fața Parlamentului pe alegerea primarilor în două tururui.

Noi ne-am angajat că vom face ceea ce își doresc oamenii. Sigur că mulți primari își doresc alegerea într-un singur tur. 

Pentru a îmbunătăți performanța administrațiilor locale este vital ca primarii să fie aleși în două tururi. E vreme să facem ce vor oamenii.

Sigur că acest lucru va deranja pe cei care sunt la butoanele Parlamentului dar trebuie să ne asumăm acest risc pentru că Guvernul are obligația de a interveni.”

Sursa: Digi24.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău