387590_09ca2.jpg

Premierul Ludovic Orban a participat astăzi la discuții cu președintele Klaus Iohannis, la Cotroceni, conform biziday.ro

La ieșire, Ludovic Orban a declarat că au convenit că declanșarea alegerilor anticipate „este cea mai bună soluție pentru România”.

Premierul a vorbit și despre măsura de dublare a alocațiilor (lege care a fost trimisă spre promulgare către președinte) despre care a spus că cel mai probabil va fi prorogată, dar și despre alegerea primarilor în două tururi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ludovic Orban: „Românii au arătat clar la referendum, la alegerile pentru Parlamentul European, la alegerile prezidențiale, că nu mai vor PSD la putere. La ora actuală Parlamentul este dominat de PSD. Este absolut necesar ca puterea să revină la popor, astfel încât să existe un Parlament oglindă fidelă a opțiunilor actuale ale românilor, care să fructifice la maximum beneficiile apartenenței la UE și să permită o dezvoltare economică bazată pe investiții, pe inovare, pe cercetare și pe fructificarea tuturor oportunităților care există pentru România.

Nu o să vă dezvălui strategia, ceea ce e cert e că am convenit împreună că asta este cea mai bună soluție pentru România. Ar fi util să fie simultan cu localele, în cazul în care vom reuși să derulăm procedura până la locale. Oricum, la o dată cât mai apropiată de locale, dacă într-adevăr nu va fi posibil deodată cu localale.

Poziția președintelui despre creșterea alocațiilor este firească. V-am spus că intenția domniei sale este aceea de a promulga legea, noi suntem puși într-o situație în care, și dacă am vrea, nu am putea majora alocațiile. Cel mai probabil soluția va fi aceea de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii, până cânv om avea posibilitatea de a aloca resurse în bugetul de stat. Știți foarte bine că nu se poate face lucrul acesta decât la rectificarea bugetară, care nu se poate face decât după data de 1 iulie. Sensul discuțiilor pe care le-am avut merge spre această soluție.”

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg