372108_231e3.jpg

Puțini au curajul să-l înfrunte pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Unul dintre temerari a fost Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului.

Mugur Isărescu declarase că politicienii trebuie să fie foarte atenţi la majorarea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie, dacă „nu vrem să rătăcim vreo 40 de ani printr-un deşert financiar”.

„Păi da, legea e mare şi lată, are atâtea prevederi. Hai să fim serioşi cu cifrele. Nu pot să vă dau acum un răspuns, pentru că nu am un răspuns. Aici nu este decât soluţie politică. Deci nu avem soluţie financiară şi economică. Când economia creşte cu 4% nu poate să crească ceva cu 40%, că nu e ceva marginal, e jumătate din populaţia activă a ţării. Deci câtă filosofie trebuie să faci aici? Într-adevăr soluţia este dificilă, dar e politică şi socială”, a spus comentat BNR.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În replică, Ionel Dancă a declarat la Digi 24: 

„Și guvernatorul a insistat ulterior, spunând că acest gen de declarații trebuie luate în contextul în care facem o analiză macroeconomică. Dacă guvernatorul este chemat să prezinte o situaţie privind perspectivele macroeconomice – şi, uitându-ne la date, sigur că asta arată complicat. Asta nu înseamnă că guvernatorul decide dacă se majorează pensiile sau nu. Asta este o decizie a Guvernului, iar decizia Guvernului este una foarte clară.

372108_b54b0.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg