Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului: ”Nu guvernatorul BNR decide dacă se majorează pensiile sau nu”

0
372108_231e3.jpg

372108_231e3.jpg

Puțini au curajul să-l înfrunte pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Unul dintre temerari a fost Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului.

Mugur Isărescu declarase că politicienii trebuie să fie foarte atenţi la majorarea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie, dacă „nu vrem să rătăcim vreo 40 de ani printr-un deşert financiar”.

„Păi da, legea e mare şi lată, are atâtea prevederi. Hai să fim serioşi cu cifrele. Nu pot să vă dau acum un răspuns, pentru că nu am un răspuns. Aici nu este decât soluţie politică. Deci nu avem soluţie financiară şi economică. Când economia creşte cu 4% nu poate să crească ceva cu 40%, că nu e ceva marginal, e jumătate din populaţia activă a ţării. Deci câtă filosofie trebuie să faci aici? Într-adevăr soluţia este dificilă, dar e politică şi socială”, a spus comentat BNR.

În replică, Ionel Dancă a declarat la Digi 24: 

„Și guvernatorul a insistat ulterior, spunând că acest gen de declarații trebuie luate în contextul în care facem o analiză macroeconomică. Dacă guvernatorul este chemat să prezinte o situaţie privind perspectivele macroeconomice – şi, uitându-ne la date, sigur că asta arată complicat. Asta nu înseamnă că guvernatorul decide dacă se majorează pensiile sau nu. Asta este o decizie a Guvernului, iar decizia Guvernului este una foarte clară.

372108_b54b0.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău