Iohannis, anunț surprinzător privind dublarea alocațiilor pentru copii

0
big_mesaj_-_13_aug_2018_7_1aabe.jpg

big_mesaj_-_13_aug_2018_7_1aabe.jpg

Klaus Iohannis a declarat într-o conferință de presă susținută joi seară că nu are motive să nu promulge legea privind dublarea alocațiilor de stat pentru copii. Președintele îl contrazice astfel pe premierul Ludovic Orban, care a declarat că nu va aplica legea din lipsă de fonduri.

La întrebarea unui jurnalist ”Ce veți face cu dublarea alocațiilor?”, președintele Iohannis a răspuns: ”Proiectul a ajuns la mine, are termen 18 ianuarie. La acest moment nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi, e încă în analiză, aștept precizări de la Guvern, pentru că sumele nu sunt prevăzute în buget”.

Întrebat de unde ar putea fi tăiate cheltuieli pentru dublarea alocațiilor, Iohannis a declarat că ”există variante, dar trebuie să fim realiști, o rectificare se poate face abia la mijlocul anului”.

Premierul Ludovic Orban a declarat în nenumărate rânduri că va bloca aplicarea legii privind dublarea alocațiilor de stat pentru copii din lipsă de fonduri.

În forma votată de parlamentari, copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 2 ani vor primi 600 de lei lunar, iar cei cu cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani suma de 300 de lei.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău