roberta-anastase-03004100-465x390_f8930_594fc_3806b.jpg

Luna noiembrie a fost marcată de două evenimente politice majore și anume: votul de învestitură acordat, de Parlament, Guvernului PNL condus de Ludovic Orban și organizarea celor două tururi de scrutin pentru alegerea Președintelui României. Din acest considerent, activitatea deputatului PNL Roberta Anastase a urmat două linii directoare principale: participarea la acțiunile specifice campaniei electorale precum și participarea în cadrul ședințelor plenare ale Camerei Deputaților.

În plan local, în luna noiembrie Roberta Anastase a participat la o serie de evenimente electorale precum cel organizat la Ploiești în data de 18 noiembrie. Cu prilejul acestui eveniment, a primit asigurări din partea Președintelui Klaus Iohannis cu privire la o implicare activă a domniei sale în găsirea unor soluții pentru combaterea poluării din Ploiești.

În plan legislativ, în luna noiembrie, Comisiile reunite pentru afaceri europene au organizat audierea europarlamentarului Adina Vălean, propunerea înaintată de Guvernul României pentru ocuparea postului de Comisar European pentru transporturi în Comisia Europeană condusă de Ursula Von der Leyen. În cadrul intervenției sale, Roberta Anastase, Vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, a atras atenția asupra faptului că România se află printre Statele Membre cu cele mai ridicate rate de deces produse în urma accidentelor rutiere. Totodată, a adus în discuție și subiectul autostrăzii Comarnic – Brașov și necesitatea luării unei decizii concrete cu privire la construția acesteia.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Tot în luna noiembrie, Roberta Anastase a fost co – inițiator al Propunerii legislative pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.92 din 15 octombrie 2018, pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.7 din 19 februarie 2019 privind unele măsuri temporare referitoare la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, formarea profesională iniţială a judecătorilor şi procurorilor, examenul de absolvire a Institutul Naţional al Magistraturii, stagiul şi examenul de capacitate al judecătorilor şi procurorilor stagiari, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară şi Legii nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

roberta-anastase-03004100-465x390_f8930_594fc_c2e66.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Observatorul Prahovean
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg