Mihai Tudose a făcut spectacol cu Bogdan Chirieac. Cum l-a desființat ex-premierul pe susținătorul fostei puteri

0
mihai-tudose-4_71e81.jpg

mihai-tudose-4_71e81.jpg

Subiect de glume etilice, fostul premier Mihai Tudose are câteva calități incontestabile. Una dintre acestea este simțul umorului extrem de bine cultivat, bazat totuși pe cunoștințe destul de solide ale realităților românești.

După ce și-a anunțat demisia și din Pro România, un partiduleț de buzunar pe care Ponta a încercat să-l transforme în propria moșie, Tudose a dar un nou recital în compania părerologului pro-putere social-democrată, Bogdan Chirieac.

Invitat la DCNews de Bogdan Chirieac, fostul premier Mihai Tudose a făcut o serie de declaraţii prin care şi-a lăsat gazda, care încerca să promoveze PSD-ul drept un partid cu o politică de guvernare bună ce a adus „creştere economică dolofană”, fără argumente fezabile.

Întrebat de Chireac cum de a acceptat ca om de stânga să dea jos un guvern tot de stânga, Tudose a replicat că, în realitate, cei care au dorit cel mai mult ca guvernul de stânga să cadă au fost tot cei de stânga. Ex-premierul şi-a argumentat afirmaţia precizând că aceea era singura modalitate onorabilă prin care PSD ar fi putut să iasă din marasmul în care se ducea.

Câteva fragmente din discuție:

Bogdan Chirieac: Dumneavoastră, om de stânga, cum aţi acceptat totuşi să daţi jos un guvern de stânga? Guvernul PSD, guvernul comunist era de stânga, ce s-o dăm, cu doamna Dăncilă.

Mihai Tudose: Hai să fim foarte realişti. Cred că cei care au dorit cel mai mult în România să cadă Guvernul de stânga au fost cei de stânga. Fiindcă era singura ieşire onorabilă din marasmul în care se ducea PSD-ul.

Bogdan Chirieac: Dar era creştere economică, văd că ăştia bagă ţara în pământ.

Mihai Tudose: Domnu’ Chirieac, dacă dvs. vă duceţi la bancă şi vă împrumutaţi în fiecare zi cate 10.000 de euro, vecinii văd că aveţi o creştere economică. Şi într-adevăr, dvs aveţi o creştere economică. Dar cu datoriile?

Bogdan Chirieac: Da, dar şi creşterea economică este dolofană.

Mihai Tudose: Creşterea economică haideţi să o traducem în româneşte. Ambii avem 10 lei salariu, venit. Ambii ne împrumutăm 5 lei, de la o bancă. Dvs. cu ăia 5 lei vă luaţi o maşină, un Duster, şi îl faceţi taxi, eu cu ăia 5 lei mă duc în concediu la mare. Care dintre noi credeţi că este mai eligibil pentru un alt împrumut sau primeşte o dobândă mai mică sau zice „băi, am şanse să dau împrumutul înapoi şi să îmi revin”? Ăla cu Dusterul, cu munca, care a luat nişte bani, i-a investit în ceva, care să ducă la plusvaloare, să dăm banii la bancă, să creştem cu ceva. Dacă au împrumutat banii într-o veselie şi au fost investiţi… ‘investit’ – cheltuiţi în lucruri care nu aduceau plusvaloare, creşterea competitivităţii, investiţii , domnule e cam buba. 

Bogdan Chirieac: Dar lumea de ce era nemulţumită, că şi-a luat salariu, pensie, mărire, concedii, minivacanţe?

Mihai Tudose: Ştiţi, dacă cineva vă plăteşte bine, dar între timp vă bate, vă jigneşte, vă umileşte, nu prea mai apreciaţi banii ăia…

sursa interviu DC News

mihai-tudose-4_4a53b.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău