Raluca Turcan: ”Săptămâna aceasta ne angajăm răspunderea pe recursul compensatoriu și pe prorogarea pensionării anticipate a magistraților”

0
recursul-compensatoriu-e1547454544537_dff4f.jpg

recursul-compensatoriu-e1547454544537_dff4f.jpg

Vicepremierul Turcan a precizat că, în ce privește recursul compensatoriu, motivarea este dată de creșterea ratei de recidivă a celor eliberați.

„Săptămâna aceasta ne angajăm răspunderea pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraților, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători și pe trecerea de la doi la patru ani în ce privește școlarizarea pentru INM.

Această corectare a legislației pe Justiție este necesară CÂT MAI URGENT pentru a nu bloca sistemul judiciar. În plus, este cerută și de raportul MCV. Există un acord scris al CSM în legatură cu aceste prorogări”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

„Știm că el reprezintă legea penală mai favorabilă, dar este important ca, pentru viitor, să prioritizăm siguranța oamenilor. Atât cât rămâne în vigoare legea PSD a recursului compensatoriu, fiecare secundă cu această lege în vigoare amenință viața de zi cu zi a românilor.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, se va deplasa la CEDO pentru a prezenta gravitatea situației din România. În bugetul pe anul viitor vom prevedea bani pentru brățări electronice, ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Națională a Penitenciarelor, personal de probațiune, dar și pentru construirea unui penitenciar. Nu mai avem timp de pierdut!”, a precizat Raluca Turcan.

recursul-compensatoriu-e1547454544537_553a7.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău