Scandal pe scena politică. Președintele PSD Brașov: Cerem excluderea din partid a lui Nicolae Bădălău

0
politica-psd-marius-dunca_73cce.jpg

politica-psd-marius-dunca_73cce.jpg

După declarațiile șocante cu privire la românii care muncesc în Diasporă, organizația PSD Brașov solicită excluderea din partid a lui Nicolae Bădălău. Anunțul a fost făcut, sâmbătă, de președintele PSD Brașov, Marius Dunca, pe pagina sa de Facebook.

„Reformarea PSD nu se face cu declarații defăimătoare la adresa românilor din țară sau din străinătate”, a scris, pe pagina sa de Facebook, președintele PSD Brașov, Marius Dunca, fostul ministru al Tineretului și Sportului din România.

„În urma declarațiilor făcute de președintele PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău cu privire la românii care muncesc și trăiesc în Diaspora, Organizația Județeană a PSD Brașov cere excluderea din partid a acestuia. România este una singură, suntem un singur popor, indiferent că suntem acasă sau peste hotare. Considerăm ca incalificabile declarațiile făcute de Nicolae Bădălău și nu susținem un astfel de limbaj la adresa cetățenilor români din străinătate. Ne disociem de aceste declarații și suntem convinși că opinia domnului Bădălău este singulară la nivelul PSD. În opinia noastră, toți cetățenii români din Diaspora sunt oameni onești, oameni care muncesc din greu pentru familiile lor. Ei trebuie să fie ajutați și motivați să se întoarcă în țară, însă prin măsuri concrete, nu prin declarații defăimătoare. Exprimarea „fetițele alea” ar trebui mai degrabă să ne îngrijoreze prin prisma fenomenului traficului de persoane, fenomen agravant, care trebuie combătut cu fermitate de autoritățile statului român. „Fetițele alea” sunt victime care au nevoie de ajutor, nu de declarații defăimătoare. Îi transmitem domnului Bădălău că în străinătate trăiesc și muncesc tineri, antreprenori, cercetători, medici și profesori, oameni care își construiesc vieți noi în țările adoptive. PSD nu se va putea reforma cu adevărat atâta timp cât astfel de derapaje sunt acceptate. Poziția noastră este naturală, mai ales că mâine sărbătorim Ziua Națională, prilej de reflecție și de celebrare a unității poporului român”, se precizează în anunțul postat de Marius Dunca.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău