PMP își dorește alianțe și liste comune cu PNL și USR pentru alegerile locale din 2020 – VIDEO

0
PMP-colegiu-national_8f839.jpg

PMP-colegiu-national_8f839.jpg

Liderii Partidului Mișcarea Populară s-au reunit, vineri, la Sinaia, pentru a participa la ședința Colegiului Național, care a avut ca teme analiza rezultatelor de la prezidențiale și stabilirea strategiei pentru alegerile locale și parlamentare din 2020.

Ședința Colegiului Național al PMP s-a desfășurat pe parcursul mai multor ore, la Sinaia, timp în care au fost analizate punctual rezultatele de la alegerile prezidențiale. 

Președintele PMP, Eugen Tomac, a felicitat organizațiile unde s-a reușit să se obțină un scor de peste 10%, anunțând totodată măsuri ferme în cazul președinților filialelor care nu au reușit să se mobilizeze la fel de bine.

În același timp, Tomac a precizat și condițiile impuse pentru declanșarea alegerilor anticipate, respectiv reducerea numărului de parlamentari la 300, revenirea la alegerea primarilor în două tururi și eliminarea pensiilor speciale. 

Prezent la dezbatere, președintele de onoare al PMP, europarlamentarul Traian Băsescu, a vorbit de necesitatea realizării unor alianțe cu PNL și USR la alegerile locale din 2020.

„Vin alegerile locale. Aici nu veți avea alt drum decât al alianțelor. pentru că, dacă nu se modifică legea alegerilor locale ar însemna să lăsăm, în continuare, administrațiile locale în mâna PSD”, le-a transmis Traian Băsescu liderilor PMP.

„Dacă nu se va da Ordonanță sau Lege pentru alegeri în două tururi trebuie să îți imaginezi că turul I a trecut și ești direct în turul II și faci o alianță ca să propulsezi un primar”, a precizat Traian Băsescu, care a susținut că PMP trebuie să deschidă ușa alianțelor.

„PMP trebuie să facă alianțe, înainte de turul I, peste tot unde este posibil. (…) Pe liste comune de bună seamă. Dacă se alege un candidat pentru o primărie și lista trebuie să fie comună”, a precizat Traian Băsescu.

Acesta a susținut, la rândul său, necesitatea ca Guvernul Orban să pună în aplicare prevederea referitoare la reducerea numărului de parlamentari la 300, dar și cu privire la eliminarea pensiilor speciale, catalogate drept „un furt”

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău