78891665_2483837468565272_5279434157418610688_n_e7536.jpg

Deputatul USR de Prahova, Dan Rădulescu, atrage atenția asupra condițiilor de care au parte persoanele internat în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulți cu Handicap. 

”Cronica gunoiului aruncat sub preș.

Din nou, despre județul Prahova, județul în care nu există poluare, nici depozite de deșeuri neconforme, nici spitale devenite cimitire vii. Asta, în teorie. Pentru că, în practică, însă, tot ceea ce v-am spus nu numai că e o realitate dură, ci și una supusă atitudinii pasive, oarecum tipică nouă, ce ar putea fi numită, foarte bine, și aruncarea gunoiului sub preș.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Conform informațiilor apărute astăzi în presă, doamna ministru Violeta Alexandru a ajuns ieri la Urlaţi, fără să îşi anunţe vizita. A parcurs drumul neasfaltat din Urlați către Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulți cu Handicap, care se află într-o totală izolare, departe de comunitate.

Salut inițiativa vizitelor neanunțate, poziția mea fiind una fermă – niciun funcționar, din niciun spital ori centru medical, indiferent de natura afecțiunilor pacienților tratați, nu are dreptul de a atenta la demnitatea ființei umane! Nerespectarea legii cu privire la contenționare poate duce la abuzuri înfiorătoare!

Pacienții Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică au dreptul la o viață normală, fără umilințe și fără abuzuri.

Voi veni în completarea acțiunilor doamnei ministru și voi solicita un raport privitor la numărul de pacienți și de specialiști și asistenți destinați acestora, astfel încât să constatăm dacă fiecare pacient poate fi îngrijit corespunzător. Voi cere, de asemenea, un inventar al sesizărilor făcute până acum de aparținătorii pacienților.

Sursa foto: facebook Violeta Alexandru”, a scris deputatul pe pagina de facebook.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Din anul 2013 face parte din echipa Observatorul Prahovean. Spune că mai are multe lucruri de învățat, nu s-a plictisit și nu vrea să facă altceva.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg