nelu_barbu_c6c6e.jpgSeria destituirilor persoanelor promovate de PSD strict la ordin politic continuă! În această săptămână, Guvernul Orban a luat la puricat Ministerul Aacerilor Externe, revocând din funcție mai mulți consuli, printre care fiul lui Meleşcanu, fiul fostului ministru Daniel Barbu, fostul avocat al lui Gigi Becali, vecina lui Toni Greblă şi mulți alții.

Cătălin Dancu a fost revocat din funcţia de consul al României la New York, a anunţat premierul Ludovic Orban. „E un personaj foarte pitoresc. Încercăm să trimitem diplomaţi de carieră, care să reprezinte cu adevărat interesele României, şi nu clienţi politici ai guvernului“, a spus liderul PNL, potrivit adevărul.ro

Cătălin Dancu, fost avocat al mai multor politicieni şi oameni de afaceri controversaţi, a fost trimis consul general în SUA de către premierul Sorin Grindeanu. Dancu avea o relaţie strânsă cu Liviu Dragnea.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Tiberiu Mugurel Dinu a fost schimbat din funcţia de consul la Milano, la o săptămână după ce preluase mandatul. Anterior, Tiberiu Dinu fusese consul la Torino. „În al doilea tur la alegerile prezidenţiale din 2014, a chemat carabinierii la Consulatul din Torino şi vă amintiţi imaginile cu cetăţenii români loviţi, gazaţi de forţele de ordine din Italia la solicitarea acestei persoane“, a motivat Ionel Dancă, şeful cancelariei premierului Orban.

În replică, Dinu susţine că nu a fost prezent la alegerile din 2014 şi că va da Guvernul Orban în judecată. Surse din MAE au explicat pentru „Adevărul“ că Tiberiu Dinu este unul dintre cei mai influenţi consuli români, cu puternice proptele politice. „A fost apropiat de Elena Udrea pe vremea guvernării PDL, dar a fost şi în graţiile PSD. Este unul dintre peştii mari din MAE“, susţin sursele citate.

Nelu Barbu nu a mai apucat să plece consul la Shanghai, unde fusese numit de premierul Viorica Dăncilă, după ce Guvernul picase prin moţiune de cenzură. Pe ultima sută de metri, Nelu Barbu, fost purtător de cuvânt al Executivului Dăncilă, încercase să prindă o sinecură diplomatică. Ludovic Orban l-a întors din drumul spre China, mai scrie sursa citată.

Printre diplomații care trebuie să-și facă bagajele, în urma revocării din funcție se mai numără și Adrian Pârvulescu, fiul vitreg al lui Teodor Meleşcanu, care a fost numit în iulie 2018 consul la Strasbourg. Anterior, Pârvulescu a ocupat funcţia de consul în Luxemburg, Sabina Şomăcescu, consul general la Salonic, mutată la Toronto, exact la patru zile după ce Guvernul a căzut prin moţiune de cenzură, Ioana Gheorghiaş, fiica lui Mugurel Gheorghiaş, zis „Melcul“, unul dintre foştii acţionari ai companiei TelDrum şi fost coleg de facultate cu Liviu Dragnea, a fost trimisă consul la Torino în vara anului trecut, exact în locul lui Tiberiu Dinu, mutat la Milano.

Anton Emanuel Barbu, fiului fostului ministru al Culturii ALDE, Daniel Barbu, a fost trimis consul la Edinburgh în lotul de nepotism din 2018, alături de Ioana Gheorghiaş şi Adrian Pârvulescu.

Știrea integrală o găsiți pe adevărul.ro

nelu_barbu_1a5f8.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg