PNL repară ”gafa” lui Orban și neagă introducerea unei noi taxe auto

0
75443116_2730517797000240_1308418849938341888_n_092e7.jpg

75443116_2730517797000240_1308418849938341888_n_092e7.jpg

După ce premierul Ludovic Orban a declarat ieri că se va institui o taxă auto la prima înmatriculare, care să fie o taxă de poluare, în funcție de noxele emise de fiecare autoturism, PNL a postat pe Facebook un mesaj menit să calmeze spiritele șoferilor. PNL susține că vorbele premierului Orban au fost scoase din context.

Postarea pe Facebook a PNL:

Deoarece au apărut foarte multe informaţii, detaşate din context şi prezentate eronat, despre „intenţia” noului Executiv de a introduce ȋn viitorul apropiat o „taxă de poluare” sau „taxă de mediu”, Partidul Naţional Liberal doreşte să INFORMEZE CORECT publicul interesat cu privire la desfăsurarea evenimentelor, ȋntrebarea adresată de reporter, declaraţiile date de premier şi ministrul mediului, dar şi INTERPRETAREA CORECTĂ a acestora.

ℹ️ Declaraţia premierului Ludovic Orban, a subliniat faptul că noul Guvern NU SE VA GRĂBI cu o nouă “taxă de poluare” sau “taxă de mediu” pentru A NU SE AJUNGE, din nou, în situația de a restitui MILIARDE de lei, bani încasați de la cetățeni pe taxe ce au fost declarate ulterior NELEGALE de către Curtea Europeană de Justiție.
⚠️ Reamintim că ȋncepand cu anul 2017 până în prezent, ANAF a restituit taxe auto în valoare totală de 6,16 miliarde de lei, pentru 1,91 de milioane de cereri depuse și aprobate.

ℹ️ Redăm mai jos dialogul integral, despre acest subiect, dintre reporter, premier şi ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor:

Reporter: „Aș vrea să vă întreb atât pe dumneavoastră domnule ministru, cât și pe domnul premier dacă actualul executiv are un răspuns la întrebarea la care fostul executiv a căutat un răspuns în ultimii doi ani, taxa auto pentru autoturismele aflate la prima înmatriculare. Veți căuta și dumneavoastră o formulă de calcul care să nu mai poată fi atacată la Comisia Europeană? Mulțumesc!”

? Ludovic Orban: „Cred că trebuie să fie concepută ca o taxă de poluare și cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe care sunt eliberate în atmosferă. Formulele care au fost încercate în mod evident au intrat în CONTRADICȚIE cu reglementările de la nivel european.
Se știe că TAXELE INDIRECTE trebuie SĂ RESPECTE reglementările europene. Această taxă este o TAXĂ INDIRECTĂ. Evident, ea poate fi gândită și ca un impozit pe proprietate variabilă în funcție de… Dar și aici există riscul să contravenim principiului că o taxă depinde de valoarea unui bun. Și, repet, CÂND VOM AJUNGE la o formulă care să fie acceptabilă la nivelul Comisiei Europene o vom anunța public.”

? Reporter: „Permiteți-mi vă rog…”

? Ludovic Orban: „Dar, vă mai spun un lucru, DECÂT SĂ VENIM CU O TAXĂ CA SĂ MAI LUĂM NIŞTE BANI DE LA PROPRIETARII DE MAŞINI și după aceea să trebuiască să-i dăm înapoi, MAI BINE MĂSURĂM DE ŞAPTE ORI și stabilim ceea ce suntem siguri că va fi acceptat la nivelul instituțiilor europene.”

? Costel Alexe: „Eu aș vrea să vă spun pe subiectul acesta că, din datele pe care le dețin astăzi și le-am prezentat și le-am avut și la audieri, din minister, din bugetul de 2,4 miliarde lei al Ministerului Mediului, 1,8 miliarde de lei au plecat către restituirea acestei taxe declarate ca fiind nelegală.”

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău