maxresdefault_85280.jpg

S-a remarcat în topul celor mai jenanți politicieni care au reprezentat România la nivel înalt. E drept că nu i-a bătut pe soții Ceausescu, dar asta nu e o scuză.

Viorica Dăncilă, a explicat vineri, într-o conferință de presă la Timișoara, care este motivul pentru care nu vorbește în engleză. „Suntem în România și haideți să fim mândri că suntem români”.

Totul a pornit de la un jurnalist care a avut această curiozitate. În replică, Dăncilă i-a spus că nu este cazul „să ducă în derizoriu” realizările Guvernului și i-a acuzat pe „unii” care vorbesc bine limba engleză că merg la Bruxelles și denigrează țara. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Jurnalist: „Să știți că limba engleză nu e nimic dus în derizoriu”

Viorica Dăncilă: „Vreți să duceți în derizoriu anumite realizări pe care le-am făcut pentru România. Să știți că poate unii vorbesc foarte bine limba engleză dar țin mai puțin la această țară. În limba engleză se duc la Bruxelles și spun foarte ușor ceea ce vrea să audă Bruxellesul nu ce trebuie să susțină pentru această țară”.

Cu alte cuvinte, în mintea încă premierului României, oricât de nepregătit ești (observați că am evitat cuvântul ”prost”), e suficient să vorbești frumos despre țara ta și asta te califică pentru oricare din înaltele demnități, nefiind necesară cultura. Și indiferent de câte prostii fac demnitarii țării pe care o reprezinți, când ajungi afară trebuie să spui că aici totul e bine și frumos. Nu este de mirare că premierul Dăncilă confundă patriotismul cu prostia... și invers.

Video 1:Răspunsul Vioricăi Dăncilă la minutul 35:58 (sursa fb PSD)

Video 2: Pe vremea când era europarlamentar, Viorica Dăncilă a încercat să se exprime într-o limbă care pare să fie engleza

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Claudiu Vasilescu
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg