Dan Barna, la Ploiești: „Președintele Iohannis a decis să nominalizeze un premier care își asumă să facă o majoritate. Astăzi, majoritatea aceea nu există!”

0
dan-barna-ploiesti_a46fa.jpg

dan-barna-ploiesti_a46fa.jpg

După eșecul privind respingerea, în comitetul liderilor de grup din Camera Deputaților, a inițiativelor USR – Fără penali în funcții publice, alegerea primarilor în două tururi și aprobarea recursului compensatoriu – Dan Barna a declarat, la Ploiești, „președintele Iohannis a decis să nominalizeze un premier care își asumă să facă o majoritate. Astăzi, majoritatea aceea nu există”.

Respingerea proiectelor a condus automat la absența lor de pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, iar acest lucru a dus la nemulțumirea liderului USR.

Prezent la Ploiești, la o întâlnire cu oamenii de afaceri, președintele USR, Dan Barna, a susținut o conferință de presă pentru a-și prezenta proiectele electorale, însă și-a exprimat și nemulțumirea legată de faptul că inițiativele propuse de USR nu au ajuns nici măcar pe ordinea de zi a Camerei Deputaților. 

„Noi spunem că, în realitate, soluția care s-a găsit este o soluție falsă și că ne îndreptăm spre același scenariu pe care România l-a mai trăit de trei ori. În care PSD guvernează și distruge țara timp de trei ani, trei ani și jumătate, se retrage, vine o altă guvernare care începe să repare tencuiala, după care PSD se întoarce la guvernare. Și vrem acum, credem, în mod absurd, că dacă face fix același greșeli care s-au mai făcut de alte trei ori în istoria recentă a României, va fi un alt rezultat. Despre asta vorbim în momentul de față”, a susținut Dan Barna, care consideră că în acest moment nu se poate vorbi de o majoritate în Parlament.

„Soluția ar fi alegerile anticipate. Și am spus-o constant și o spun și de data aceasta. Președintele Iohannis a decis să nominalizeze un premier care își asumă să facă o majoritate. Astăzi, majoritatea aceea nu există. Dacă va exista mâine o să discutăm acel scenariu. Astăzi, realitatea ne arată că majoritatea presupusă nu există, pe o cerință foarte decentă, despre România și nu despre beneficiile USR”, a susținut Barna, care consideră că în acest moment se păstrează majoritatea PSD în Parlament.

„Prin ceea ce s-a întâmplat astăzi tocmai vedem că se păstrează majoritatea PSD în Parlamentul României. Aceasta este realitatea pe care o avem în față și despre asta vorbim. Despre faptul că nu există o majoritate prin care să putem face și o reformă minimă, cum este „Fără penali în funcții publice”. Aceasta este realitatea și o susțin în continuare. Aștept de la premierul Orban soluții funcționale, pentru a vedea cum va putea să funcționeze acest guvern”, a susținut Dan Barna, care a catalogat totul ca fiind „o dovadă tristă că nu avem o majoritate funcțională, cel puțin deocamdată”.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău