Laura Codruța Kovesi ne-a arătat cine e Ludovic Orban. Acum, avem o nedumerire

0
ludovic_Orban_Adam_72d2f_7821e.jpg

ludovic_Orban_Adam_72d2f_7821e.jpg

Ludovic Orban – președinte PNL. Un personaj de studiat, conform comportamentului.

Pentru că se apropie alegerile și trebuie să știm cum stăm, cine sunt cei care ”se bat pentru binele nostru”, să ne oprim astăzi asupra personajului Ludovic Orban.

Contextul acestei zile oferă cadrul perfect pentru a ne face o imagine. Este vorba despre pasul uriaș făcut de Laura Codruța Kovesi, urmând ca votul final (o simplă formalitate) să o instaleze în funcția de Procuror-șef european. 

Ca imagine, să spunem că pasul făcut de Kovesi este extrem de important pentru România, dar nu despre asta este vorba în cazul de față, ci despre președintele PNL, Ludovic Orban. Se știe că Laura Kovesi a fost susținută de actuala opoziție din România (PNL, USR) și contestată de putere (PSD), să ne oprim asupra a două dintre declarațiile domului Orban, una din 2013 și una din 2019:

Orban 2013: ”Pentru mine, începând de astăzi Victor Ponta este egal cu Traian Băsescu. Propunerea Codruţei Kovesi echivalează cu o trădare de neacceptat faţă de voinţa publică exprimată la legerile din 2012. Este o trădare faţă de interesul public şi este un gest profund imoral şi împotriva a tot ceea ce a susţinut Victor Ponta în ultimii cinci ani”

Orban 2019: „În ciuda campaniei agresive dusă de PSD și de guvernul Dăncilă împotriva unui român aflat în competiție cu candidați ai unor țări puternice, noi am reușit să obținem susținerea Parlamentului European pentru candidatul român (după ce Consiliul votase pentru candidatul francez), să menținem această susținere și după alegerile europene, să accelerăm formarea comisiei de negociere și să convingem mai mulți parteneri din PPE (și nu numai) să își modifice poziția și să susțină candidatura doamnei Kovesi. Un succes al candidatului român este un succes al României”.

Acum, problema este simplă. Ori Codruța este suficient de persuasivă, ori Ludovic este suficient de instabil, nu doar emoțional. 

Nu spunem că a avut dreptate în 2013 sau în 2019, asta decideți dumneavoastră, după conștiință, convingeri și eventuale probe, dar vrem să știm ce altceva în afară de dosarul de care a scăpat (e drept că prin hotărâre definitivă) l-a determinat să își schimbe radical poziția.

Solicităm să facă această precizare, întrucât e posibil să câștige alegerile, luptând împotriva PSD, iar prin 2025 să ne spună că nu e formațiune politică mai serioasă, mai profesionistă și mai dedicată bunăstării națiunii asa cum este PSD-ul. Ca să nu existe dubii, am vrea să știm dacă este în deplinătatea facultăților mintale sau măcar ce-l mână-n luptă.

ludovic_Orban_Adam_72d2f_2bfbb.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău