Meleșcanu și Gavrilescu, excluși din ALDE. ”Tăriceanu, ne vedem în instanță!”

0
noname_4f8b2.jpg

noname_4f8b2.jpg

Conducerea ALDE a anunțat într-un comunicat de presă excluderea celor doi parlamentari prahoveni din partid. Este vorba de senatorul Teodor Meleșcanu, respectiv deputatul Grațiela Gavrilescu. Fostul ministru al Mediului l-a atacat în termeni duri pe Tăriceanu și a anunțat că va contesta în instanță excluderea din ALDE.

Comunicatul ALDE:

Biroul Politic Executiv al ALDE, întrunit vineri, 13 septembrie, a luat act de pierderea calităţii de membru ALDE pentru următorii: Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, în baza prevederilor art. 14, alin 2, lit. c din Statutul ALDE care prevede: «Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea la sau susţinerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepţia partidului sau partidelor cu care ALDE se află în alianţă politică sau electorală.

Reacția Grațielei Gavrilescu:

Dacă cineva mi-ar fi spus, acum 5 ani, când i-am transmis prerogativele de președinte al ALDE lui Călin Popescu Tăriceanu, că mâna cu care am scris și am semnat toate documentele de înființare a acestui partid îmi va fi mușcată, fără nicio remușcare, de acesta, cu siguranță, nu aș fi crezut!

Dar, unii oameni, odată urcați pe scaunul puterii și amețiți de lingușelile consilierilor de conjunctură, uită cine le-a fost alături la greu. Și uită cum au ajuns sus și încep să creadă că li se cuvine orice, oricând, oricum, veșnic, din partea tuturor.

Lui și marilor bărbați politici, care, astăzi, au decis, pe furiș, fără curajul de a mă privi în ochi!, să mă radieze din ALDE, le pregătesc și eu o surpriză, în instanță. Deciziile luate, în mare grabă, în Delegația Permanentă din 26 august sunt lovite de nulitate, pentru ca întrunirea acesteia nu s-a făcut statutar.

Deci:

  1. Protocolul cu PSD-ALDE nu a fost denunțat din punct de vedere legal.
  2. Retragerea de la guvernare devine caducă
  3. Aprobarea susținerii candidaturii domnului Mircea Diaconu – la fel
  4. Și, ghinion!, inclusiv alianța cu ProRomania are aceeași soartă!

De altfel, toate documentele ALDE, care au emanat ulterior acestei Delegații sunt lovite de nulitate, cu atât mai mult cele de astăzi, adoptate, așa cum s-a anunțat public, într-o ÎNTĂLNIRE INFORMALĂ!

Destructurarea partidului este obiectivul președintelui ALDE?

Nu așa se conduce!

În consecință, în calitate de membru ALDE, președinte în funcție al celei mai puternice filiale din țară, solicit reintrarea în legalitate a activității și demisia tuturor celor care au organizat și dispus aceste măsuri care nu au avut alt efect decât destructurarea partidului!

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău