big_declaratie_de_presa_04-04-2019_1_a710e.jpg

Și ultima tentativă de remaniere a fost respinsă de președintele României, obligând astfel premierul să meargă în fața Parlamentului.

Klaus Iohannis a oferit și explicația: ALDE a ieșit de la guvernare, iar PSD nu mai este majoritar, fiind necesar un vot de încredere în fața Parlamentului. 

Astfel, Viorica Dăncilă se vede acum obligată să probeze că are susținere parlamentară. Dacă obține voturile necesare în Parlament, atunci președintele Iohannis va fi obligat să valideze remanierea, iar guvenul remaniat să își intre în atribuții.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În cazul în care se dovedește că PSD a pierdut majoritatea, atunci opoziția se vede nevoită să încropească un guvern, care să funcționeze până la alegerile generale.

Situația este însă una neclară, întrucât nu toți parlamentarii ALDE susțin ieșirea impusă de Tăriceanu, ceea ce ar putea să încline balanța legilativ în favoarea PSD.

big_declaratie_de_presa_04-04-2019_1_96a30.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg