ghita_badescu_98bcc.jpg

Completul de 5 judecători de la Curtea Supremă a amânat luni audierile în dosarul în care fostul deputat PSD, Sebastian Ghiţă, este acuzat că i-ar fi dat mită fostului primar al oraşului Ploieşti, Iulian Bădescu. Motivul? Curtea Constituţională nu a motivat decizia în cazul completelor nespecializate în fapte de corupţie.

Astfel judecătorii au decis amânarea procesului până când va veni motivarea de la Curtea Constituţională, de principiu până pe 7 octombrie.

Sebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu au fost achitaţi în acest dosar, în septembrie 2017, de un complet de 3 judecători de la Curtea Supremă. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Sebastian Ghiţă şi pe Iulian Bădescu sub acuzaţiile de dare, respectiv luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani. Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar al Ploieştiului  şi ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea lui Sebastian Ghiţă, a acordat clubului sportiv Asesoft Ploieşti, patronat de Ghiţă, o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în valoare de 1.500.000 de lei. Pentru a aproba acea finanţare, Iulian Bădescu, primar al Ploieştiului la acea vreme, ar fi pretins şi primit de la Sebastian Ghiţă, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de omul de afaceri, o casă de locuit situată în Ploieşti, în valoare de 1.041.600 de lei, sumă din care Bădescu a suportat personal doar 124.000 de lei.

Citeste mai mult: adev.ro/pxk1jb

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg