aD00NDAmaGFzaD1iZGNiYzQ4NDZiZTY3OTRjYzk3NjkxNjhiMWYxMGJlOA.thumb_98497.jpg

Parlamentarii ALDE Prahova ar putea declanșa debarcarea lui Tăriceanu din fruntea partidului. Gavrilescu a cerut schimbarea lui Vosganian, prietenul lui Tăriceanu, de la șefia grupului ALDE din Camera Deputaților, în timp ce Meleșcanu a acceptat oferta PSD de a candida pentru șefia Senatului.

UPDATE Contactată de observatorulph.ro, Grațiela Gavrilescu a confirmat că a propus schimbarea lui Vosganian de la șefia grupului ALDE de la Camera Deputaților. Aceasta a declarat că între propunerea sa și ieșirea ALDE de la guvernare nu există nicio legătură.

Ieșirea ALDE de la guvernare și formarea unei alianțe electorale cu Pro România lui Victor Ponta a împărțit partidul lui Tăriceanu în două tabere. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, potrivit unor surse politice citate de digi24.ro, în grupul ALDE de la Camera Deputaților, luni a fost o ședință tensionată. S-a încercat debarcarea viepreședintelui ALDE, Varujan Vosganian din funcția de lider de grup. Mai mulți deputați s-au arătat nemulțumiți de alianța cu partidul lui Victor Ponta și au vrut să preia grupul.

Fostul ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu, deputat ALDE de Prahova, l-a propus pe deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa, pentru șefia grupului.

Pentru că nu au avut suficiente voturi ca să blocheze o astfel de mutare, oamenii lui Tăriceanu au părăsit ședința și astfel nu a mai fost cvorum. Până la ședința următoare, grupul va fi condus tot de Varujan Vosganian.

Și la Senat grupul ALDE este scindat după ce PSD l-a propus pentru a-i lua locul lui Tăriceanu pe Meleșcanu, senator ALDE de Prahova. Acesta a acceptat oferta PSD, chiar dacă liderul Tăriceanu a recunoscut că nu a existat nicio discuție în interiorul partidului.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg