tariceanu-ancheta-dna-imunitate-parlamentara_100497_c8ee0.jpg

Circul politic continuă în România. Vin ai noștri, pleacă ai noștri, noi rămânem tot ca Viorica.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că partidul său nu va vota un guvern care ar urma să fie condus de președintele PNL, Ludovic Orban. Ar susține și un guvern PSD.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, la Mediafax, că Viorica Dăncilă are soluţia de a veni în Parlament cu o variantă de Guvern, varianta de a-şi da demisia sau de a forma un Guvern minoritar, pe care ALDE l-ar putea susţine, dar în anumite condiţii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Altă soluţie nu are decât să vină în Parlament, ideal ar fi să vină cu un Guvern restructurat sau să vină cu Guvernul ăsta. Cu şestul nu merge. La moţiunea de cenzură stai în bancă şi cei din Opoziţie votaţi. Ba da, art. 85 alineatul 3. Acolo spune aşa că în cazul schimbării compoziţiei sau structurii guvernului, preşedintele numeşte şi revocă pe baza aprobării Parlamentului, solicitată de premier. Deci doamna Dăncilă trebuie să vină în faţa Parlamentului cu o formulă de guvern, acolo trebuie să vină ai tăi la vot. Majoritate simplă", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă ALDE ar susţine un Guvern minoritar, Călin Popescu Tăriceanu a precizat: "Nu orice Guvern, nu cu oricine. Să vină cu un program. Să vedem. Nu pot să spun aşa – de la început vă sprijinim necondiţionat. Dacă vine cu propunerea Orban premier, electoratul nostru probabil nu o să fie de acord, colegii mei şi eu nu am fi de acord să îi dăm votul".

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg